H&M kondigt samenwerking aan met Mugler
© H&M

H&M kondigt samenwerking aan met Mugler

Door Hannelore Spileers
Leestijd: 1 min

Groot modenieuws: H&M en Mugler zullen deze lente samen een collectie uitbrengen. De Zweedse modeketen is niet aan zijn proefstuk toe wat betreft designersamenwerkingen. Eerder werkte het al samen met designers als Stella McCartney, Karl Lagerfeld en Kenzo. 

/

Hoewel er nog weinig details bekend zijn over de samenwerking tussen Mugler en H&M, staat het vast dat de unieke en levendige geest van Mugler duidelijk te herkenen zal zijn in de lijn. Daar staat Casey Cadwallader, de creatief directeur van het modehuis, voor in.

De geschiedenis van samenwerkingen met ontwerpers is haast legendarisch en baanbrekend. Al bijna twee decennia lang democratiseert H&M high-fashion door een wereldwijd publiek de kans te geven om speciale stukken van high-enddesigners te bezitten. Het merk werkte ook al samen met onder andere Moschino, Giambattista Valli en Simone Rocha.

Lees ook: Wie is Whitney Peak, het nieuwe gezicht van Coco Mademoiselle van Chanel?

/

Waar staat Mugler voor?

Mugler werd opgericht door Thierry Mugler in 1974. Vorig jaar overleed de man. Vooral in de jaren ’80 en ’90 was het merk populair in de haute-couturewereld. Grote namen als Cindy Crawford, Naomi Campbell, Madonna en Demi Moore liepen mee tijdens zijn modeshows. Mugler stond vooral bekend om zijn grensverleggende en sexy looks. Je kan het merk ook kennen van zijn bekende cosmeticalijn met onder andere de iconische parfums Angel en Alien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MUGLER (@muglerofficial)

Eind 2017 werd Casey Cadwallader de nieuwe creatief directeur. Daarvoor werkte hij voor Loewe, Marc Jacobs en Acne Studios. Sinds zijn komst is Mugler helemaal terug. Zo droeg Kim Kardashian in 2019 nog een outfit van Mugler naar het MET-gala. De stijl van Mugler blijft uitdagend en sexy. Elementen die waarschijnlijk ook zullen terugkomen in de samenwerking.

De Mugler x H&M collectie zal verkrijgbaar zijn dit voorjaar online op de site en in geselecteerde winkels.

Lees ook: Weekend Max Mara brengt voorjaarscollectie uit met Lily Aldridge

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: H&M, Mode, Mugler.