Weekend Max Mara brengt voorjaarscollectie uit met Lily Aldridge
© Max Mara Weekend

Weekend Max Mara brengt voorjaarscollectie uit met Lily Aldridge

Door Malvine Sevrin
Leestijd: 1 min

Terwijl we langzaam beginnen te dromen van de terugkeer van de lente, onthult Weekend Max Mara de perfecte voorjaarsgarderobe, samen met topmodel Lily Aldridge.

/

From Lily with Love

Weekend Max Mara onthult haar nieuwe collectie ‘From Lily With Love’, in samenwerking met Lily Aldridge. De collectie bevat essentiële stuks voor een zomers uitje. Het assortiment heeft een artistieke uitstraling, geïnspireerd door Lily’s vader, Alan Aldridge, een bekende Engelse illustrator. “Hij hield van driedelige pakken, denim op denim, heldere en vrolijke kleuren en patronen. Hij was altijd cool en tijdloos”, legt Lily Aldridge uit.

Bij het ontwerpen van de collectie heeft Lily Aldridge een hippie-vibe uit de jaren 70 en haar Californische afkomst gecombineerd met de authentieke en eigentijdse stijl van het Italiaans merk. “Deze eclectische mix van tijdloze stukken lijkt erg op mij”, zegt de in Los Angeles geboren vrouw.

Deze ontmoeting tussen L.A. en Italië weerspiegelt zich in de soepele pasvorm van de kleding, gemakkelijk te dragen van dag tot nacht, van op straat tot op het strand. Zwierige en romantische jurken, denim met geborduurde patronen, linnen broeken en zijden pyjama’s… wij willen zowat alles.

Lees ook: Deze manicures zijn perfect voor valentijn

/

Lily Aldridge x Weekend Max Mara

5 vragen aan Lily Aldridge

Was werken in de mode altijd al een droom van je?

“Ik heb altijd van alle aspecten van de mode gehouden. Van het ontwerp tot de fotoshoots die volgen. Het is een geweldige industrie, vol creatieve en geweldige mensen met wie ik gelukkig mag samenwerken.”

Wat vind je leuk aan de Weekend Max Mara stijl?

“Ik hou van het gemak en de elegantie van Weekend Max Mara. Tijdloos en moeiteloos.”

Hoe benader jij mode? Volg je trends of mix je liever seizoenstrends met jouw persoonlijke stijl?

“Ik hou van het mixen van trends en probeer altijd weg te blijven van dingen die te trendy zijn. Ik hou van een meer klassieke benadering van stijl. Dingen die in de mode blijven door trends.”

/

Wat is jouw favoriete item uit deze collectie en waarom?

“Ik vind de hele collectie mooi. Elk stuk is belangrijk en mooi voor mij: van denim tot vloeiende jurken.”

Wat zijn de belangrijkste elementen (prints, kleuren) die je hebt gebruikt om deze capsulecollectie te maken?

“Ik wilde dat de collectie heel licht, helder en vrolijk zou zijn! Met tijdloze stukken om aan je collectie toe te voegen. Het moest heel 70’s zijn, een knipoog naar mijn rock-‘n-roll kant met een vleugje elegantie.”

De ‘From Lily with Love’-collectie koop je nu online en in de Weekend Max Mara winkels.

Lees ook: Onze beautyeditor selecteert de nieuwigheden van de maand

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Max mara.