Eindelijk: hier zijn alle beelden van Giambattista Valli voor H&M
©

Eindelijk: hier zijn alle beelden van Giambattista Valli voor H&M

Leestijd: 1 min

"De collectie is het ABC van wat ik tot nu toe gedaan heb," aldus Valli. "Ik ben couture, ik ben ready-to-wear, ik ben een mix van alles." De collectie van de Italiaanse modeontwerper met H&M ligt op 7 november in de winkel, maar wij hebben al een sneak peer voor jou!

/

De perfectionist

“Ik wil niet dat Giambattista Valli x H&M een parodie word. Ik ben een perfectionist; ik wil dat de collectie helemaal trouw blijft aan de klant.” 

Valli lanceerde een drop van de collectie begin mei, en vond het heerlijk om door Instagram te scrollen om te zien hoe klanten de kleding interpreteerden: “Ik vind het geweldig als mensen zich in balans met zichzelf voelen, het is het meest elegante ding”, zegt hij. “Ik haat het wanneer luxe modehuizen mensen het gevoel geven dat ze iets moeten kopen, of anders ben je niet cool. Wat ik in de mode wil doen, is mensen inspireren.”

/

Jetset

“Ik ben geen ontwerper die werkkledij creëert – mijn cliënteel is heel jetset. Ik hou van het idee dat mensen zich comfortabel voelen om moeiteloos van het ene land naar het andere te reizen, van een cultuur naar een andere.”

Met uitzondering van de zes statement cocktail jurken – met immens voor tule, bloemenmotief en pailletten – kan de rest van zijn collectie moeiteloos gecombineerd worden in een garderobe. “Ik werk niet in de mode, ik werk meer in stijl”, zegt Valli. “Ik wil mensen de ondersteuning bieden die ze nodig hebben om kleding op hun eigen manier te stylen en comfortabel te zijn; mode kan te veel worden bepaald door een ‘look’. Wanneer ik ontwerp, laat ik ruimte over voor mensen om zich te vullen met hun persoonlijkheid. ”

/

Packshots

 

/

Lookbook

 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Giambattista Valli, H&M, Shopping.