Wie is Whitney Peak, het nieuwe gezicht van Coco Mademoiselle van Chanel?
© Chanel

Wie is Whitney Peak, het nieuwe gezicht van Coco Mademoiselle van Chanel?

Leestijd: 1 min

De hoofdrolspeelster van de reboot van de hitserie 'Gossip Girl' is de nieuwe muze van de reclamecampagnes van het parfum Coco Mademoiselle. Het is al de tweede keer dat Whitney Peak samenwerkt met Chanel.

/

Ze is pas 20 jaar oud, maar is nu al het nieuwe gezicht van Chanels Coco Mademoiselle geur.

Whitney Peak, werd ontdekt in de reboot van de serie Gossip Girl en volgt Keira Knightley op, de andere legendarische muze van het parfum. Peak schrijft geschiedenis, want ze wordt zo het eerste zwarte gezicht van een Chanel-geur. “Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat ik de aandacht zou krijgen van zo’n beroemd huis, laat staan dat ik de kans zou krijgen om met hen te werken en hen te vertegenwoordigen. Ik kan niet wachten om te laten zien hoe tijdloos Chanel is”, klinkt het bij de jonge actrice.

Chanel

Lees ook: Hoe familiebedrijf Barrie een van de belangrijkste innovators in de breibranche werd

/

Whitney Peak, vrije en onafhankelijke vrouw voor Coco Mademoiselle

Peak werd in 2021 gekozen als ambassadrice van Chanel in de Verenigde Staten en was muze voor de 22 tassencampagne. Dus het was bijna niet meer dan logisch dat het huis zich tot de jonge Canadese actrice wendde om Coco Mademoiselle te vertegenwoordigen. “Whitney Peak’s joie de vivre, geest en energie zijn aanstekelijk. Ze is een weerspiegeling van de jeugd van vandaag. Haar nieuwsgierigheid, vertrouwen in het leven en honger naar nieuwe ervaringen weerspiegelen het temperament van de jonge Coco Chanel.”

Chanel

In deze nieuwe reclamecampagne – gemaakt door Joseph Kosinski, regisseur van Top Gun: Maverick – verschijnt Peak zelfverzekerd op het scherm en belichaamt ze het beeld van een vrije en onafhankelijke vrouw. Op de achtergrond klinkt de stem van Amanda Lear.

Whitney Peak toont volgens het huis op briljante wijze de geest van de Coco Mademoiselle-geur. Een geur die “krachtig maar subtiel, jong maar assertief, verleidelijk zonder provocerend te zijn, modern maar klassiek” is. Deze succesvolle geur wordt gevormd door bergamot en sinaasappel in de topnoten. Jasmijn en roos zorgen samen voor een delicate bloemengeur in de middennoten. Ten slotte omhullen vanille, patchouli, vetiver en witte musk ons in de basisnoten.

Wie is Whitney Peak?

Whitney Peak maakte naam met haar hoofdrol in de reboot van Gossip Girl van HBO Max, maar de acteercarrière van de jonge ster begon eigenlijk in 2017 met haar rol in Molly’s Game van Aaron Sorkin. Sindsdien is ze een van de meest invloedrijke vrouwen in Hollywood én in de mode geworden.

Peak brengt haar tijd momenteel door tussen NYC en LA, maar ze is geboren in Oeganda. Haar moeder is Oegandese, haar vader Canadees. Ze ging tot haar tiende naar de kostschool in Oeganda, tot haar familie in 2012 naar Canada verhuisde. Sindsien heeft ze ook meer kansen gekregen om op te treden, aldus Peak.

Lees ook: Met deze items maak je je scandi-look compleet

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Chanel, Coco mademoiselle.