3 zomerse hotspots in Antwerpen
© Banningville/Gringo's Design

3 zomerse hotspots in Antwerpen

Leestijd: 1 min

Wie zomer zegt, denkt aan terrasjes, lange zomeravonden met vrienden en nieuwe adresjes ontdekken. Weet je niet waar beginnen? Zet dan deze 3 zomerse hotspots in Antwerpen alvast op je lijstje!

1. Banningville

Hotspots in Antwerpen

Banningville/Gringo’s Design

Een trip naar Tel Aviv overtuigde Anthony Van Isacker en zijn vrouw Meredith Meire ervan een eigen zaak met een Midden-Oosterse keuken te beginnen. Iets wat volgens hen nog ontbrak in Antwerpen. Sinds 14 mei kan je dus op een zonovergoten terras op het Antwerpse Zuid genieten van heerlijke Midden-Oosterse specialiteiten.

Liggen de Belgische weergoden dwars? Dan kan je terecht in het kleurrijke interieur vol exotische planten en rotan details. Banningville organiseert ook regelmatig activiteiten. Falafel Fridays, yogalessen en petanquetoernooien staan allemaal op de planning de komende maanden. Banningville wordt deze zomer the place to be als je het ons vraagt!
Banningville, Pacificatiestraat 36, 2000 Antwerpen, www.banningville.be.

 

2. Bar noord

Hotspots in Antwerpen

Bar Noord

De voormalig Cargo Zomerbar aan Park Spoor Noord heeft nieuwe uitbaters en werd omgedoopt tot Bar Noord. Horen we je daar stilletjes ‘oh nee’ zeggen? Nergens voor nodig, want ook Bar Noord blijft een echte zomerbar waar je heerlijk kan vertoeven met een hapje en een drankje terwijl de kinderen zich uitleven bij de fonteinen.

Wat wel verandert, is de aankleding. Die wordt namelijk véél groener. Ook wordt er elke maand een andere keuken in de kijker gezet. Als leuk extraatje kan je in Bar Noord bovendien elke zon- en feestdag van 10u tot 13u smullen van een uitgebreid ontbijtbuffet.
Bar Noord, Park Spoor Noord, Antwerpen, www.barnoord.be

3. LEAF.

Hotspots in Antwerpen

LEAF.

Geen zoveelste koffiebar deze keer, maar met LEAF. (ja, met punt) heeft Antwerpen er nu wel een echte theebar bij. In het uitnodigende hoekpand in de Nationalestraat kan je genieten van een verfrissend drankje op basis van de duurzaam verkregen Pure Leaf producten.

Bij LEAF. kan je ook terecht voor een lekkere, biologische en seizoensgebonden lunch, verzorgd door het foodcollectief Les Odettes. Ideaal om bij te praten met vriendinnen of om even weg te zakken in de knusse zithoek met een leuk magazine (de nieuwe Marie Claire bijvoorbeeld, die morgen in de krantenwinkel ligt).
LEAF., Nationalestraat 162-164, 2000 Antwerpen, open van woensdag tot zondag van 10u tot 18u. 

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Antwerpen, Banningville, Bar noord, Hotspot, Leaf, Zomer.