Hebben: huidverzorgingsproducten die wetenschappelijk onderbouwd zijn
© Team Laserkabinet

Hebben: huidverzorgingsproducten die wetenschappelijk onderbouwd zijn

Leestijd: 2 min

Virale TikTok beautytrends mogen dan wel veelbelovend klinken, vaak blijven de miraculeuze effecten uit. Maar wat als we je nu vertellen dat er wel degelijk huidverzorgingsproducten bestaan die je huid écht kunnen transformeren? Huidexpert Greet Sneyers van het Laserkabinet Herentals doet haar verhaal en beschikt bovendien over een iPad vol foto’s aan bewijsmateriaal. 

/

“De kliniek heet misschien wel het ‘Laserkabinet’, maar hier gebeurt veel meer dan enkel laserbehandelingen. Zelf heb ik verpleegkunde gestudeerd en mijn echtgenoot in onze praktijk is specialist arts. Iedereen die hier werkt heeft trouwens een paramedische achtergrond, wat maakt dat we vanuit een wetenschappelijke blik naar de huid kijken”, aldus Greet. “Bovendien laten we ons op regelmatige basis bijscholen door (in Nederland) erkende huidtherapeuten over de nieuwe trends in de dermatologie.”

In welke mate complementeren huidverzorging en laserbehandelingen elkaar?

“Jarenlange ervaring leert ons dat laserbehandelingen veel meer impact hebben wanneer hier voorafgaand de huidbarrière wordt aangepakt. En dit doen we bij voorkeur met de producten van ZO Skin Health, die de huidbarrière verstevigen. Wanneer deze opnieuw gezond is, slaan laserbehandelingen veel beter aan en zijn er ook minder van nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Op dat vlak merken wij echt een verschil.” 

Team Laserkabinet

Wat maakt de huidverzorgingsproducten van ZO Skin Health zo uniek?

“De producten van ZO Skin Health werken op cellulair niveau en zorgen voor een goede huidgezondheid. Ze bevatten medische ingrediënten, en bovendien in hogere concentraties dan andere cosmetica op de markt. Dat maakt dat resultaten al heel snel zichtbaar zijn. Zo bieden we een maand na de start van het protocol een gratis consult aan en merken dan al een significant verschil. Soms gaat het om mensen die voor de behandeling met de producten van ZO Skin Health al jaren met ernstige couperose of melasma kampten. Voor hen kan het een bijzonder emotioneel moment zijn wanneer ze  dankzij het ZO protocol spectaculaire verbeteringen zien  na één maand. 

Hoe ziet een huidbehandelplan bij het Laserkabinet eruit?

“In een medische setting volgt een protocol steeds op een uitgebreide huidanalyse. Aan de hand van speciale apparatuur gaan we eerst en vooral kijken naar factoren als zonneschade, het talgpercentage, eventuele ontstekingswaarden, pigmentatie alsook de huidleeftijd. Op basis daarvan stellen we een gepersonaliseerd medisch protocol op waarmee vaak spectaculaire resultaten worden behaald. En dat maakt ons elke dag heel gelukkig.”

 

Wat is nu hét stappenplan voor een stralende, gezonde huid?

“In de eerste plaats is het herstel van de huidbarrière enorm belangrijk. Daarbij spelen reinigen en exfoliëren een grote rol. Naargelang de huidanalyse gaan we vervolgens een protocol met bepaalde producten opstellen. In het geval van een pigmentprobleem zal dit protocol bijvoorbeeld de Brightalive-crème bevatten die bestaande pigmentvlekken aanpakt maar ook preventief werkt naar terugkerend pigment. Dit product werkt heel effectief door pigmentstimulerende cellen in de diepere huidlaag buitenspel te zetten.” 

Wat is jouw geheime anti-aging wapen?

“Wanneer mensen me vragen naar het beste anti-agingproduct op de markt, antwoord ik steevast ‘zonnecrème’. Als ik één tip kan geven is het wel: smeer elke dag factor 50, of het nu buiten zonnig is of niet. De minerale zonnebescherming met zink van Colorescience is mijn persoonlijke favoriet. Deze beschikt over een kleurtint en beschermt zowel tegen uva- als uvb-stralen, blue light en IR. Het verschil met een chemische zonnefilter is dat deze pas bescherming biedt wanneer de huid hem absorbeert. Minerale zonnebescherming vormt daarentegen een beschermende laag. De zinkformule zorgt er bovendien voor dat schadelijke stralen weerkaatsen op de huid. Tenslotte is minerale zonnebescherming ook uiterst geschikt voor mensen met een vette huid. Zo heeft niemand nog een excuus om niet te smeren!”

Team Laserkabinet

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met JC Imp B.V.
jc-imp.nl

LEES OOK:
Mediceuticals: skincare op voorschrift
Sani Resort: het enige Griekse hotel dat er deze zomer toe doet
Krijg je echt voller haar door shampoo te vervangen met baking soda?

Commercieel team De artikels van >