Street art: van ’t straat af in Hasselt
© Het Stadsmus

Street art: van ’t straat af in Hasselt

Door Jana Frambach
Leestijd: 1 min

Het Limburgse Street Art Festival sloeg de handen in elkaar met dertig straatartiesten. Het resultaat ervan is te zien in het Stadsmus, het stadsmuseum van Hasselt. Canvassen, installaties, tattoos en muziek krijgen in de expo Outside Inside een plaatsje tussen klassieke kunstvormen.

Op deze manier wil het festival de street art van een andere kant laten zien. “Meestal creëren deze street artists imposante werken die het straatbeeld meteen tot leven wekken. Met deze expo wilden we echter een licht schijnen op een minder bekende – maar minstens even spectaculaire – kant van hun kunsten”, zegt curator Kurt Bosmans. Bovendien vervaagt de grens tussen de kunst van de straat en die in een klassiek museum door hier tentoon te stellen.

street art

Outside Inside

Meer dan alleen op straat

Het Stadsmus vroeg dan ook aan de kunstenaars om niet alleen street art aan te bieden, maar ook andere delen van hun oeuvre te laten zien. Het resultaat? Een mix van indrukwekkende street art, prachtige canvassen, ondersteunende muziek en hier en daar een gewaagde tattoo.

Outside Inside vindt plaats in het stadsmuseum van Hasselt, het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, 3500 Hasselt van 3 februari tot en met 3 mei 2018. Gratis toegang. Meer informatie vind je op de website van het Stadsmus.

Nog een leuk artikel over street-art in de Londense wijk Shoreditch.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Expo, Hasselt, Kunst, Stadsmus, Street art, Urban culture.