Happy Hour: Hotel Amigo in Brussel pakt uit met Bar Magritte
© Bar Magritte

Happy Hour: Hotel Amigo in Brussel pakt uit met Bar Magritte

Leestijd: 1 min

Bar Magritte opende onlangs haar stylish deuren als de enige bar ter wereld die volledig is gewijd aan het leven en werk van het Surrealistische genie René Magritte. En dit ter gelegenheid van de 125e verjaardag van de kunstenaar.

Toosten op Magritte

Geïnspireerd door het leven en werk van de befaamde Belgische Surrealist, belooft Bar Magritte een unieke zintuiglijke ervaring. De bar, gelegen in het hart van Brussel, brengt vakmanschap in mixologie, prachtig ontwerp en een vleugje mysterie samen. Met de creatieve hand van Olga Polizzi, Design Director bij Rocco Forte Hotels, en in samenwerking met DO Design Studio, straalt Bar Magritte een kleurenpalet uit van diepe juweelachtige tinten, verrijkt met speelse texturen. Prachtige art-deco-geïnspireerde glas-in-loodramen maken het plaatje compleet. Het surrealistische thema wordt tot in de kleinste details weerspiegeld, onder andere in het op maat gemaakt, muurschildering-achtig behang geïnspireerd op Magritte’s “Femmes” (1922). Een boeiend contrast met de opvallende, centraal geplaatste lange bronzen bar.

Het cocktailmenu, samengesteld door mixoloog ‘maestro’  Salvatore Calabrese is verdeeld in twee secties: ‘Zijn Werken’ en ‘Zijn Wereld’. ‘Zijn Werken’ omvat tien innovatieve creaties, zoals de ‘Shéhérezade’, een citroenachtige, bruisende Martini. ‘Lyrisch’, een zintuiglijke viering van peer. En ‘Magritte’, een verfijnde hommage aan de kunstenaars liefde voor rode wijn. ‘Zijn Wereld’ brengt tien klassieke cocktails uit Magritte’s leven, waaronder ‘Casanova’, een eerbetoon aan zijn goede vriend Salvador Dalí. ‘Film Maker’, vernoemd naar Alfred Hitchcock. En ‘Bronx’, een New Yorkse klassieker die populair was toen Magritte in de Big Apple verbleef.

/

Surrealisme

Bar Magritte ademt de sfeer van de surrealistische kunstbeweging in Brussel in de jaren 1920 en ’30. Gasten kunnen ontspannen met jazz of livemuziek op de achtergrond, terwijl ze hun favoriete cocktail kiezen uit het betoverende menu. Het menu van Bar Magritte biedt ook een selectie van kleine gerechten met Belgische klassiekers, geïnspireerd op de favoriete gerechten van Magritte. Van garnaalkroketten tot Monsieur Magritte’s Liégeoise salade, calamari carbonara en Les Amants: “moules-frites” ravioli, deze gerechten zijn perfect to share.

Lees ook: Een vollere coupe & andere voordelen van je haar dagelijks borstelen

Elspeth Jenkins De artikels van >

Fashion & Style Director Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Aperitivo bar, Brussel, Hotel Amigo.