Happige Halloween: 5 griezelige snacks om Halloween te vieren
© pers

Happige Halloween: 5 griezelige snacks om Halloween te vieren

Leestijd: 2 min

Dinsdagavond is het weer zover, dan vieren we All Hallows Eve, beter bekend als Halloween, de engste nacht van het jaar. Geen beter excuus om eens helemaal los te gaan in je keuken. Met uitgeholde pompoenen als je wil, maar de onderstaande snacks zijn leuk om te maken én om op te eten. Zie hier vijf recepten voor kleine én grote kindjes.

1. Mummieworstjes met mayo-mosterddip

 

Halloween snacks

Hellmann’s

Ingrediënten

  • knackworsten
  • kruimeldeeg
  • snoepoogjes
  • mayonaise
  • mosterd
  • ketchup

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij het kruimeldeeg in reepjes en wikkel het rond de uiteindes van de worsten als een tulband. Verwijder de toppen van de worstjes en snij ze in het midden door om armen en benen te vormen. Wikkel ook daarrond stukjes deeg. Leg je mummies op een bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven. Breng 2 snoepogen aan op de worstjes om de mummie tot leven te wekken. Serveer je mummies met een mix van mayonaise en mosterd als lekkere dipsaus. Of een potje ketchup voor wie zijn mummie graag extra bloederig heeft.

Recept: Hellmann’s

/

2. Zoete spookjes

Ingrediënten (voor +/- 30 spookjes)

  • eiwit van 2 eieren
  • 125 gram suiker
  • Vanille-extract
  • een snuifje zout
  • donkere chocolade

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 80 graden. Klop het eiwit op samen met het zout. Zodra het eiwit begint te schuimen, voeg je een derde van de suiker toe. Klop nog een beetje op en voeg de rest van de suiker en wat vanille-extract toe. De meringue is klaar zodra de mix dik en schuimend is. Doe de meringue in een puntzak. Bedek een bakplaat met bakpapier en maak spookvormige hoopjes meringue. Bak je spookjes gedurende 1u20 in de oven. Eens klaar laat je ze eerst afkoelen. Daarna smelt je wat donkere chocolade in een pan en breng je met een penseel oogjes en een open mondje in chocolade aan op je spookjes.

Recept: Sugar Spice and Glitter

/

3. Guacamole kerkhof

Halloween snacks

Hellmann’s

Ingrediënten

  • tortilla’s
  • eetbare stiften
  • avocado
  • mayonaise
  • limoensap
  • ui
  • koriander
  • peper

Bereidingswijze

Snij met een fijn mes tortilla’s in de vorm van grafstenen en kruisen. Bak ze daarna in een warme oven tot ze krokant zijn. Als ze afgekoeld zijn, kan je met een eetbare stift namen op de graven schrijven. Daarna doe je avocado, mayonaise, limoensap, ui en koriander in een blender en pureer je de ingrediënten. Schep vervolgens guacamole in een kom en voeg een flinke hoeveelheid peper toe. Zet de tortilla kruisjes en graven erop om het kerkhof af te werken.

Recept: Hellmann’s

/
4. Spookchips

Als je het liever simpel houdt, kan je ook gewoon kiezen om wat chips als snack te serveren. Het bekende chipsmerk Croky voegde onlangs een nieuw product toe aan zijn assortiment en dat blijkt dé perfecte snack voor Halloween. De Croky Creepies zijn flinterdunne en krokante chips in de vorm van een spookje. Je kan ook kiezen voor de Monster Munch chips van Lorenz. Leuk voor de kinderen, maar stiekem ook een beetje voor de volwassenen (en ze zijn zoooo lekker!).

Halloween snacks

Pers

/

5. De Pumpkin Jack Flash pizza van Otomat

Halloween snacks

Pers

Heb je weinig tijd of ben je echt geen prinses in de keuken? Inwoners van stad Gent en Antwerpen kunnen tijdens Halloween via Deliveroo een exclusieve pizza bestellen bij Otomat. Pizzarestaurant Otomat creëerde voor de bijzondere dag de Pumpkin Jack Flash pizza (€14,50), een heerlijke en unieke pizza met pompoen. Bovendien ontvangen de eerste 100 bestellers een portie snoep bij hun bestemming!

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Halloween, Snacks.