ZIEN: De wondermooie kortfilm van Baz Luhrmann voor ERDEM x H&M
© Baz Luhrmann, The Secret Life of Flowers, ERDEM x H&M

ZIEN: De wondermooie kortfilm van Baz Luhrmann voor ERDEM x H&M

Leestijd: 1 min

Recent vertelden we je al hoe enthousiast we zijn over de samenwerking tussen H&M en het succesvolle Londense label Erdem. Wel, ons enthousiasme is deze morgen nog net iets groter geworden, want deze fantastische collab heeft nu ook een exclusieve kortfilm van de hand van niemand minder dan Baz Luhrmann. 'The Secret Life of Flowers', heet de kortfilm en hij is zo mooi dat je er de hele dag naar wil blijven kijken.

“Het idee was om een kortfilm te creëren die het gevoel gaf van een echte film”, aldus Baz Luhrmann, de Australische regisseur die eerder al prachtfilms zoals Romeo + Juliet, Moulin Rouge! en The Great Gatsby op zijn naam schreef. “Het is een erg modern liefdesverhaal dat zich afspeelt in een landhuis vol geheimen. Maar het is ook een metafoor voor onze tijd; de wereld is hard, maar de dingen die echt belangrijk zijn, blijven groeien in een eeuwige lente.”

Zo mooi als hij het kan uitleggen, zo heeft hij het ook in beeld gebracht. The Secret Life of Flowers neemt ons mee naar een gigantisch landhuis waar het voor altijd lente is. Maar niets is wat het lijkt in de bloemenpracht die letterlijk in elke hoekje, kiertje, gaatje en nisje floreert. Zet een resem mooie, jonge mensen samen en er ontspinnen zich direct romantische intriges. En dat is in de fantasiewereld van Luhrmann niet anders.

Maar zoals we van hem gewend zijn, zoekt Luhrmann de grenzen op en zit de kortfilm barstensvol symboliek en referenties naar klassiekers. Wat we daar precies mee bedoelen, laten we je zelf ontdekken.

Opkomende acteurs Tom Rhys Harries, Hero Fiennes Tiffin en Ruby Dagnall schitteren aan de zijde van Dame Harriet Walter en supermodellen zoals Saskia de Bauw, Imaan Hammam, Grace Hartzel, Fernando Cabral, Neels Visser en Tony Ward. En ook de prachtige stukken van de ERDEM x H&M collectie schitteren in elk shot. Let zeker ook op de muziek, want The Secret Life of Flowers laat je in première luisteren naar de gloednieuwe single Hypnotised van het Britse electronica trio Years & Years.

De ERDEM x H&M collectie is vanaf 2 november te koop in geselecteerde H&M winkels en op www.hm.com.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Baz Luhrman, Collab, Erdem, H&M, H&m x erdem.