Zo bescherm je je haar tegen koude, droge lucht
© Launchmetrics Spotlight

Zo bescherm je je haar tegen koude, droge lucht

Door Lotte Gillis
Leestijd: 2 min

Het weer verandert en dat voel je niet alleen aan de dalende temperaturen, maar ook aan de staat van je lokken. In het najaar wordt de lucht niet alleen kouder, maar ook droger. Het is dan belangrijk dat je je haar op een andere manier gaat verzorgen en beschermen.

/

Je haar heel het jaar door op dezelfde manier behandelen is geen goed plan. Doorheen het jaar worden je lokken aan verschillende weersomstandigheden en dus ook verschillende soorten lucht blootgesteld. Elke type lucht heeft zijn eigen gevaren en vraagt dus om een specifieke behandeling. Op deze manieren bescherm je je haar het best tegen winterse temperaturen.

Lees ook: De top 3 beautyfavorieten van fashion director Elspeth tijdens de herfst

/

Hydrateer je haar

Winterlucht is heel droog en droogt daardoor je lokken uit. Het is dus een kwestie van je haar voldoende te hydrateren. Dit kan je doen door dagelijks een vochtinbrengende crème te gebruiken, vlak voor je je haar blootstelt aan de buitenlucht. Daarnaast is het een goed idee om wekelijks een haarmasker aan te brengen zodat je haar zich kan herstellen van de opgelopen schade.

/

Draag een hoofddeksel

Als je je haar hebt gehydrateerd is het belangrijk om dat vocht ook vast te houden zodat alle moeite niet voor niets was. Door een hoed of muts te dragen bescherm je het haar op je kruin tegen directe blootstelling aan die koude lucht, waardoor je lokken beter gehydrateerd blijven.

Lees ook: Deze iconische jaren ’90 kapsels maken een comeback

/

Vermijd hittebronnen

Deze tip klinkt misschien niet heel logisch aangezien we het hier over koude weersomstandigheden hebben. Maar het gaat hier om externe hittebronnen, denk aan een stijltang, krultang of haardroger. Hoewel ze qua temperatuur volledig het omgekeerde zijn van de lucht buiten, hebben ze min of meer hetzelfde resultaat. Ze drogen je haar uit. Die extra uitdroging is iets wat je absoluut wil vermijden. Laat je haar dus aan de lucht drogen en probeer de natuurlijke slag van je kapsel te omarmen.

/

Ga niet met nat haar naar buiten

Hoewel we eerder zeiden dat je je haar aan de lucht moet laten drogen is het hoogstnoodzakelijk dat je daarvoor binnenshuis blijft. Als je met nat haar in de koude lucht komt, kan je haar een beetje bevriezen waardoor het makkelijk breekt. Een goede oplossing is om je haar te wassen op thuiswerkdagen of in de avond, wanneer je dus niet meer buitenkomt.

Lees ook: 6 voordelen van cosmetica in poedervorm

/

Was je haar niet te vaak

Probeer je haarwasdagen te beperken tot 2, maximaal 3, keer per week. Hoe vaker je je haar wast, hoe meer je haar en hoofdhuid uitdrogen. Je haar heeft namelijk talg nodig, dit brengt vocht in je haar. Je maakt die talg vanzelf aan, maar door het gebruik van shampoo verdwijnt die ook weer.

/

Knip je punten bij

De laatste tip is op eender welke weersomstandigheid of haarstructuur van toepassing. Als je gezond en sterk haar wil, moet je regelmatig je punten laten bijknippen. Aangeraden is om dat om de 10 weken te laten doen. Ook als je je haar wil laten groeien is dit – hoewel het tegenstrijdig klinkt – heel belangrijk. Als je dit niet doet, zal je gespleten punten krijgen en zal je haar afbreken. Koude, droge lucht zal dit proces alleen maar versnellen.

Lees ook: Nagelinspiratie: de milky nails van Jennifer Lopez

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Beschadigd haar, Bescherming.