Deze iconische jaren ’90 kapsels maken een comeback
© spotlight launch metrics

Deze iconische jaren ’90 kapsels maken een comeback

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

De jaren '90 zijn al een tijdje een bron van inspiratie op mode - en beautyvlak. Denk maar aan bruine lipliner en blauwe oogschaduw. Ook onze haren ontsnappen er niet aan. Ideeën? Die halen we bij Posh Spice en Kurt Cobain.

/

De bob van Posh

In de succesvolle Netflixreeks Beckham is een grote rol weggelegd voor Victoria Beckham. De docuserie vertelt niet alleen het verhaal van de Britse voetballer en zijn vrouw, maar geeft ons ook de kans om terug te kijken naar de iconische stijl van Posh Spice. Tussen 1 en 7 oktober, de eerste aflevering kwam uit op 4 oktober, gingen de zoekopdrachten op Google naar “Victoria Beckham haar” explosief de lucht in. Aan het begin van haar succesvolle carrière als popster in de jaren negentig, veroverde de Spice Girl de wereld in een strak zwart jurkje, smokey eyes en een donkerbruine, ultrasteile en strakke bob die nét boven haar schouders reikte. De minimalistische bob oogt op het eerste gezicht eenvoudig, maar schijn bedriegt: deze bob draait om precisie en aandacht voor detail. De recht afgesneden haarpunten, de glans, de steile lokken en de middenscheiding geven de Posh Bob een strenge uitstraling, maar de snit is altijd cool en actueel.

/

Rood als Christina Aguilera

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DUA LIPA (@dualipa)


Als eerst topmodel Emily Ratajkowski en nadien zangeres Dua Lipa de haren verven en een foto van het kapsel op Instagram delen dan hebben we te maken met een nieuwe hype. In dit geval: Cherry Coke – roodgeverfde haren. De haartrend lijkt een logisch vervolg op koperrood, de kleur die vorig jaar alle catwalks domineerde. Je colorist kan de kleur – een donkere haarkleur met ondertonen van rood, bordeaux en violet –  koeler of warmer maken naargelang je huidtint. Let wel: Cherry Coke vereist wat onderhoud. De kleur vervaagt snel, dus daar moet je op anticiperen.

Lees ook: 7 skincare ingrediënten om je huid te verbeteren

/

Blond à la Cobain

Spotlight launchmetrics

Een balayage maar met een nineties grunge twist: zo kan je Cobain – blond beschrijven. In plaats van alleen highlights of het verlichten van de haarpunten kies je voor een warmer blond dat je volledig over de haarlengtes. Cobain – blond is gedurfder, cooler en werkt voor alle leeftijden, texturen en stijlen. Je hoeft alleen maar naar oude foto’s van Kurt Cobain en Drew Barrymore te kijken voor inspiratie. Het kapsel is stijlvol, moeiteloos en gemakkelijk bij te werken. Geen wonder dat deze low-maintenance haarkleur zo populair is.

/

Onze musthaves

 

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beckham, Celebhaar, Gekleurd haar, Victoria Beckham.