De top 3 beautyfavorieten van fashion director Elspeth tijdens de herfst
© Pers

De top 3 beautyfavorieten van fashion director Elspeth tijdens de herfst

Leestijd: 2 min

Aaaah de herfst en zijn griezelige feestdagen. Buiten is het koud en nat én binnen staat de verwarming steeds hoger. Nog griezeliger: onze huid en haar drogen uit en hebben extra zorg nodig. Fashion director Elspeth deelt haar beautyfavorieten en hulpmiddeltjes om door deze gure dagen te geraken met een hoofd sans frizz en een stralende huid die binnenkort klaar is om in de beautycollecties voor kerst te vliegen. Makkelijk thuis vanuit je eigen badkamer.

/

Kérastase Nutritive Bain Satin shampoo en Lait Vital conditioner

De Kérastase Nutritive Collectie draait om één ding: je haar van binnenuit voeden. Ze is speciaal ontworpen voor droog en gevoelig haar en doet uitstekend werk om gezondheid en vitaliteit te herstellen. Ik gebruik deze producten al enkele maanden, en de resultaten zijn er.

Als iemand die al jaren worstelt met droog en onhandelbaar haar (niet alleen tijdens herfst en winter), is de ontdekking van de Kérastase Nutritive Collectie ronduit een openbaring geweest.

Favoriet in de lijn is de Lait Vital Conditioner: hij is ongelooflijk licht, maar levert intense hydratatie en ontwart ook. Ik heb minder last van frizz en mijn haar valt langer in model na het wassen.

Lait Vital, € 33,50.

 

 

Kérastase

 

Lees ook: https://marieclaire.be/nl/4-behandelingen-voor-huid-haar-en-geest/

/

Smart Collagen Shot 10g van Insentials

Ik heb het Belgische Insentials deze zomer toevallig ontdekt tijdens een festival waar de  Smart Collagen Shots 10g deel uitmaakten van de goodiebag. De zachte aardbeiensmaak proefde meteen naar meer, dus ik ben meteen met een ganse kuur begonnen. Je ontvangt 30 ampules die je naar gelang je leeftijd en behoeften zelf kan verdelen. Als je net als mij 2 à 3 shots per week neemt dan kom je toch 3 maanden rond met 1 doos. Wat deze shots nu zo fantastisch maken? Simpel: na 3 weken waren mijn fijne lijntjes minder zichtbaar en mijn haar straalde. Collageen is het meest voorkomende eiwit in je lichaam. Het geeft je een stralende glow, houdt je spieren soepel en je haar en nagels stevig. Mijn haar zag er nog nooit zo stralend en verzorgd uit.

Dit komt omdat de unieke CollaXine blend van het Smart Collagen Shot ook keratine precursoren bevat. Nog belangrijk: de shots van Insentials zijn niet belastend voor de lever, wat met andere collageen-producten soms wel het geval kan zijn.

Tip: voor het slapen gaan in een glas water uitgieten. De bestanddelen doen de ganse nacht hun werk en jij wordt gehydrateerd wakker (true story!).

Neus ook even rond op de rest van de website, het aanbod supplementen om je lever te detoxen (ideale aanvulling om het collageen nòg beter op te nemen) of je energielevels te boosten is super.

Smart Collagen Shot 10g, € 149,50 voor 30.

 

Insentials

Lees ook: Helpen poeders en supplementen met collageen echt tegen huidveroudering?

/

Advanced Night Cleansing Gelée van Estée Lauder

Een mooie huid begint bij het reinigen. Laat dat flesjes micellair water na een avondje uit maar fijn in de kast staan en investeer in deze Advanced Night Cleaning Gelée Cleanser van Estée Lauder. Make-up resten worden tot de laatste kruimel verwijderd en je huid voelt zacht en comfortabel aan. De formule bevat 15 aminozuren om je huidbarrière mee te ondersteunen en houdt alles in balans. Zelfs waterproof make-up verdwijnt als sneeuw voor de zon. Gebruik daarna je geliefde serum en je huid kan een ganse nacht opladen.

Ik ben megafan van dit product, want als er iets is waar ik van gruwel dan is het een trekkerig gezicht nadat je het watje met micellair water en make-upresten op je nachtkastje hebt gedeponeerd. Alsof je kater dan al begint!

Advanced Night Cleansing Gelée, € 40,50.

Estée Lauder

 

Elspeth Jenkins De artikels van >

Fashion & Style Director Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.

Tags: Beauty, Beautyfavorieten, Glanzend haar.