Guess plant duizenden bomen samen met Treedom
© GUESS

Guess plant duizenden bomen samen met Treedom

Door Hannah Gellens
Leestijd: 1 min

Modemerk Guess zet zich in voor onze planeet. Daarom lanceerde Guess Eco in april Be(leaf) in Change: een project om duizenden bomen te planten, in samenwerking Treedom.

/

Let’s Green the Planet, het programma van Treedom met als doel meer bomen aan te planten, werkt nauw samen met boeren in Italië, Afrika en Zuid-Amerika. Het biedt de lokale gemeenschappen waar de bomen worden geteeld sociale, financiële en ecologische steun op lange termijn.

Het platform is volop op zoek is naar ecologische manieren van productie (recyclage, koolstofneutrale productie…). Daarvoor werken ze samen met verschillende partners, waaronder Guess.

“We moeten allemaal zorg dragen voor onze aarde. Het is dus van fundamenteel belang dat bedrijven het goede voorbeeld geven. Ze moeten positieve stappen zetten in de richting van een milieuvriendelijke toekomst. Daarom zijn we zo blij dat we kunnen samenwerken met Guess, een belangrijke speler in modeland.”
Federico Garcea, Co-founder en CEO van Treedom

Boeren in Nepal – GUESS

/

Guess heeft zich momenteel voorgenomen om 5000 bomen te planten. Op langere termijn willen ze dit aantal nog verhogen via een andere campagne.

Zowel in de winkel als online ontvangen alle klanten die een stuk uit de Guess eco-collectie kopen, een speciale code. Daarmee kunnen ze hun eigen boom aanvragen op de website van Treedom.

Eenmaal het profiel geactiveerd is, zijn er ook updates beschikbaar over het project: de gezondheid van de bomen, de mensen die ervoor zorgen… Alle bomen krijgen een Guess-logo en de klanten kunnen ook de soort en locatie kiezen van de boom die ze willen adopteren.

De Guess Be(leaf) in Change promotie is geldig tot 15 mei, in 348 winkels in Europa en online.

Lees ook: Isabel Marant lanceert platform voor vintage-artikelen in België, De mooiste kinderkleding voor communies en lentefeesten

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bomen, Guess, Mode, Treedom.