Isabel Marant lanceert platform voor vintage-artikelen in België
© Elliot James Kennedy voor Isabel Marant

Isabel Marant lanceert platform voor vintage-artikelen in België

Leestijd: 1 min

De populariteit van vintage valt niet meer te stuiten en dat heeft ook ontwerpster Isabel Marant begrepen. Afgelopen zomer lanceerde ze Isabel Marant Vintage in thuisland Frankrijk en vandaag gaat het resale platform van start in België. 

/

De onlineverkoop van tweedehandsmode groeit sterk. Het segment verdrievoudigde tussen 2018 en 2020 tot bijna 90 miljoen, aldus cijfers van handels­federatie Comeos. Steeds meer mensen, en met name jongeren, hebben problemen met de gigantische ecologische voetafdruk van de modesector en tweedehands kopen is dan het beste alternatief. Dat inspireerde ook Isabel Marant.

Met haar Isabel Marant Vintage platform wil de Franse ontwerpster een concrete oplossing aanbieden om in te spelen op de circulaire economie en de vraag naar meer duurzaamheid.

Lees ook: Dit zijn de beste vintage- en tweedehandswinkels van Antwerpen.

Isabel Marant Vintage: verantwoorde en geëngageerde mode

Het concept is simpel: een online platform dat voor iedereen toegankelijk is en waarop je Isabel Marant-stukken die je niet meer draagt, kan verkopen. Op het platform vind je items voor mannen, vrouwen en ook accessoires en schoenen. Het doel is om de stukken een tweede leven te geven

Uit de opgestuurde items selecteert het team van Isabel Marant de stukken die – waar nodig – opgeknapt kunnen worden om daarna verkocht te worden. In ruil daarvoor krijgt de verkoper onmiddellijk een waardebon, waarmee je de nieuwste producten van het merk kan kopen. Of om stukken uit oude collecties te scoren op Isabel Marant Vintage.

De opbrengst van dit initiatief doneert de ontwerpster aan het Isabel Marant Endowment Fund ter ondersteuning van onderwijs voor vrouwen en ambachtelijk vakmanschap in inheemse gemeenschappen.

Lees ook: 5 Belgische vintageshops op Instagram.

Isabel Marant, een eco-bewuste ontwerpster

Isabel Marant lanceerde haar gelijknamige label in de jaren 90 met de bedoeling een tijdloze garderobe aan te bieden van kleding die lang meegaat. De kern van het concept en de waarden van het merk, de “ecologie van kleding”, zoals de ontwerpster het noemt, is een maatschappelijk manifest waarin ze pleit voor een meer verantwoorde manier van denken, produceren en consumeren van mode.

En ook vandaag, met de lancering van haar tweedehands platform, bewijst Isabel Marant dat ze nog altijd een hart heeft voor mode én onze planeet.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Isabel Marant, Tweedehands, Vintage.