Een dagje groentelen met Seppe Nobels
©

Een dagje groentelen met Seppe Nobels

Door Charlotte Van Beirendonck
Leestijd: 1 min

Afgelopen woensdag deelde groentechef Seppe Nobels in het Kaffee van Antwerpen de in’s en de out’s van zijn lopende projecten rond duurzame ingrediënten.

Voor Nobels, chef van Graanmarkt 13, gaat een duurzame keuken verder dan enkel met bio-ingrediënten werken. Het is een levensstijl. En een groentegerecht maakt vandaag deel uit van het nieuwe normaal. Anno 2016 leven we gehaaster, en met een volle agenda: namiddagen met productieve meetings, de kinderen op tijd in bed krijgen en ook nog gaan sporten; dat kan niet met een volle maag. Het urenlang tafelen tijdens de middagpauze is passé.

Ook in de opvoeding spelen groenten een belangrijke rol voor hem. Hij legt er de nadruk op dat kinderen gestimuleerd moeten worden om ingrediënten te leren kennen die onze voetafdruk beperken. Enkel zo kan deze trend een gewoonte worden. Dit bracht hem in contact met Bruno Loubet, grondlegger van de gezonde keuken voor kinderen in de UK. Samen gaan ze de uitdaging aan om kinderen gezonder te laten eten zonder dat dit gepaard gaat met de welgekende tantrums en lange tanden. Groenten maak je fascinerend voor het jonge publiek door te variëren met kleur, fluorescerende tinten en texturen. Hij is ervan overtuigd dat slechte etertjes met een beetje geduld hier ook voor open staan. Exki komt nu ook met een nieuw gamma groentedesserts: de gember en wortelcakejes of bieten-chocoladecakejes zijn alvast een gemakkelijk begin.

Openingsbeeld via www.seppenobels.be

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Graanmarkt 13, Groenten, Kaffée van Antwerpen, Seppe Nobels.