She loves to code: een gratis initiatiedag coderen voor vrouwen
© Unsplash

She loves to code: een gratis initiatiedag coderen voor vrouwen

Door Lieselot Coppens & Eloïse Pirard
Leestijd: 1 min

Deze zaterdag, 13 oktober, organiseert de Brusselse codeerschool 19 een speciale én gratis initiatiedag coderen voor alle vrouwen. Het evenement heet 'She loves to code' en wil aantonen dat coderen niet alleen een mannelijke aangelegenheid is.

School 19 is een vooruitstrevende ‘school’ die gespecialiseerd is in informatica. School is eigenlijk niet de juiste benaming aangezien de opleiding volledig gratis is en er geen professoren of diploma’s aanwezig zijn. De opleiding is toegankelijk voor alle jongeren tussen 18 en 30 jaar en is het hele jaar open. Ze willen nu ook laten zien dat HTML, labels en metatags geen vreemde woorden zijn voor vrouwen!

Women in Tech

She loves to code wordt georganiseerd naar aanleiding van het Women Code Festival, een initiatief van Women in Tech. Dit platform wil gendergelijkheid in de IT-sector promoten en vrouwen bewust maken van de ruime keuze aan jobmogelijkheden in deze wereld. Het gaat al om de tweede versie van het festival dat plaatsvindt van 8 tot 14 oktober. Je kan deelnemen aan verschillende workshops, lezingen en activiteiten alsook vrouwen ontmoeten die werkzaam zijn in de high tech wereld.

Een zorgwekkende vaststelling

Minder dan 10% van de studenten informatica in België bestaan uit vrouwen. In de toekomst zal voor 9 op de 10 jobs kennis van informatica vereist zijn. Het blijkt dat nog te veel meisjes geïntimideerd zijn door de IT-sector omdat het vooral een mannenwereld is. Ze denken ook dat ze niet over de juiste capaciteiten beschikken. Women in Tech is dus een heel dankbaar initiatief dat binnenkort hopelijk veel vrouwen over de streep trekt!

Alle praktische info

She loves to code gaat door op zaterdag 13 oktober van 10u30 to 18u00 op de campus Latour de Freins.

Adres: Engelandstraat 555, 1180 Ukkel

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Naomi Campbell is voorstander van een Afrikaanse Vogue, Drie powervrouwen om in het oog te houden en Wil je vrouwvriendelijke wetten? Ga eens op een lijst staan

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Gelijkheid, Informatica, School 19, Vrouwen.