Crush of the Day: Gepersonaliseerde granola
© Xavies

Crush of the Day: Gepersonaliseerde granola

Leestijd: 1 min

Gedaan met ruzie aan de ontbijttafel, vanaf nu heeft iedereen zijn eigen, gepersonaliseerde pot ontbijtgranen. Althans, als het van onlinegranolamaker XAVIES' afhangt. Ambachtelijk gemaakt en geleverd in een prachtige retrobokaal, is dit een cadeau-ideetje bij uitstek voor de komende feestdagen.

Niets zo slecht voor je lichaam als een ontbijt bomvol snelle suikers. En toch is dat wat we elke ochtend bijna allemaal doen. Bij het dekken van de ontbijttafel zetten we resoluut een pot smeerpasta of confituur neer, in 89% van de gevallen wordt de inhoud daarvan ook daadwerkelijk op brood, toast of crackers gesmeerd.

Opteer je voor donkerbruin, volkoren brood, dan blijft de schade nog beperkt, maar wie deze suikerbommetjes op wit brood smeert, is eraan voor de moeite. De snelle suikers worden razendsnel opgenomen in je bloed en geven een piek waarop je lichaam reageert met insuline om je bloedsuikerspiegel weer te stabiliseren. Resultaat: jij hebt heel snel terug honger en zin in nog meer zoete knabbels. Het behoeft weinig uitleg dat dit op termijn nefast is voor je lijn (om over de band tussen insuline en vetopslag nog maar te zwijgen).

Nee, wie zijn dag graag gezond wil beginnen, opteert best voor vezels. Dat kan met fruit, wat resulteert in een kleurrijk bord, maar ook met heerlijk knapperige granola. Voor wie het nog niet moest weten: granola is een mix van volle graanvlokken, noten, pitten en zaden, het geheel op smaak gebracht met honing, ahornsiroop of agavesiroop en kort in de oven gebakken. Anno 2017 een klassieker in de keuken van menig hipster en misschien binnenkort ook in die van jou.

Want dankzij XAVIES’ kan je je granola tegenwoordig online bestellen in een prachtige retrobokaal met een (en nu komt het) gepersonaliseerd etiket. Qua smaken kan je kiezen uit Nuts-Seeds, Extra-Seeds, Kokos-Kaneel, Amandel-Abrikoos, Nuts-Chocolate en Double-Chocolate of een van de drie Pure Toasted varianten: Granola, Seeds of Nuts & Seeds. Wij hebben de Kokos-Kaneel alvast geproefd en kunnen je bevestigen dat hij overheerlijk is. Dus haal in huis die potten: ze staan prachtig in je keuken en kunnen nadien bijgevuld worden zo vaak je wil.

granola

Xavies

Gepersonaliseerde granola van XAVIES’, € 13,75 voor een kleine bokaal en € 17,75 voor een grote bokaal, online te bestellen via www.xavies.be of in een van de geselecteerde verkooppunten (lijst te vinden op de site).

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Granola, Ontbijt, Personaliseren.