Giorgio Armani Beauty viert 20ste verjaardag
© Instagram @madisinrian

Giorgio Armani Beauty viert 20ste verjaardag

Door Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 2 min

Twintig jaar bestaat het merk inmiddels en de fans zijn talrijk. Terecht, want Giorgio Armani Beauty vertaalt de trucs van visagisten naar vooruitstrevende formules die echt doen wat ze beloven: van jou de mooiste versie van jezelf maken, compleet met die unieke glow.

/

Man met visie

“De filosofie die aan de basis ligt van mijn merk is altijd duurzaamheid geweest. Ik wil kleren maken die je jaren aan een stuk kan dragen”, aldus Giorgio Armani, die op 11 juli 86 is geworden. Zijn modehuis startte hij in 1975, in 2000 kreeg het een beautyvleugel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Together, we have many more tremendous years to come. HBD!🎂 @Armanibeauty #ArmaniBeauty #ArmaniBeauty20Years

Een bericht gedeeld door 钟楚曦 (@elaine_zhongchuxi) op

“Ik ben ervan overtuigd dat beauty van binnenuit komt. Mijn creaties zijn dan ook niet gemaakt om iemands individuele persoonlijkheid te verbergen maar juist om die te laten zien.” Jezelf zijn als de ultieme vorm van elegantie. Daarom zet Armani Beauty al twintig jaar in op innovatieve formules van een uitzonderlijke lichtheid, die een langdurige hold combineren met comfort en applicatiegemak.

De inspiratie komt uit de coulissen van de modeshows. Zo ontstond de iconische Lip Maestro nadat Linda Cantello, Armani’s international make-up artist, pure pigmenten mixte met een fluweelzachte, transparante gel om de lippen van de modellen op te maken. Acht jaar later telt de Lip Maestro-collectie 40 tinten, waaronder de n° 400, het beroemde Armani-rood dat het gezicht verheldert en iedere vrouw instant glam maakt.

/

Cultklassiekers

De Lip Maestro n° 400 is echter niet de enige op het hoofdpodium. Ook de Crema Nera heeft er haar plek verdiend, maar de cultklassieker bij uitstek is de Luminous Silk Foundation. Deze vederlichte, lang houdende foundation bestaat precies even lang als Giorgio Armani Beauty en was de eerste uiting van de beautyfilosofie van het merk.

“Luminous Silk is gemaakt om de goede features te versterken en de mindere te beperken door op perfecte wijze gebruik te maken van lichtinval en schaduw”, aldus Linda Cantello. Micro-FilTM Light Technology heet het officieel, beauty-ingewijden noemen het ‘de Armani-glow’.

giorgio armani beauty

Instagram @madisinrian

/

De nieuwkomer

Naar aanleiding van zijn 20ste verjaardag krijgt de Luminous Silk Foundation er 10 nieuwe tinten bij, wat het totaal op 40 brengt. Het gamma was al aangevuld met een Luminous Silk Compact en een Luminous Silk Primer. Nu komt er een multifunctionele (en hydraterende!) Luminous Silk Concealer bij, eveneens in 10 tinten.

“Het is de perfecte opfrisser voor wie vaak onderweg is”, geeft Linda Cantello nog mee. “Hij transformeert de huid direct voor een onberispelijke teint. Gebruik hem onder je foundation voor een optimale dekking, of erover om make-upuitschuivers en andere foutjes weg te werken.” Als ze bij Armani Beauty multifunctioneel zeggen, menen ze het ook.

Lees meer Marie Claire op: 5 duurzame beauty labels ter ere van wereldmilieudag, Gezichtsrollers niet aan te slepen sinds corona, heb jij er ook een nodig?, 7 handige make-up tips die iedereen met sproeten wil weten

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Beauty, Giorgio Armani.