Gezichtsrollers niet aan te slepen sinds corona, heb jij er ook een nodig?
© Shutterstock

Gezichtsrollers niet aan te slepen sinds corona, heb jij er ook een nodig?

Leestijd: 2 min

De opmars van gezichtsrollers uit jade, kristal of obsidiaan is niet te stuiten sinds het begin van de coronacrisis. Volgens cijfers van het Amerikaanse trendbureau Spate is de verkoop met 33% gestegen sinds maart. Wij vroegen aan Kim Maes, Belgische make-upartieste en eigenares van beauty(web)shop BLOS, wat ze doen en of jij er ook een nodig hebt.

/

Het succes van de gezichtsrollers begon mogelijk toen zangeres Alicia keys in 2016 publiekelijk de make-up afzwoer en liet weten dat ze een jaderoller gebruikte om haar gezicht te doen stralen. Rond diezelfde periode bestelde Kim Maes ze ook om te verkopen op haar (web)shop BLOS. Ze claimt daarmee de eerste in België te zijn die de rollers verkocht. Toen paparazzifoto’s van Courteney Cox later de wereld rondgingen waarop ze haar gezicht zat af te rollen met een exemplaar en ook Jessica Alba aan Vogue vertelde dat ze grote fan is, schoot de verkoop de hoogte in. Nu we door de coronacrisis massaal aan selfcare doen, is het hek helemaal van de dam.

Wat is het?

“Gezichtsrollers worden al eeuwen gebruikt in de Oosterse geneeskunde. Het zijn letterlijk rollers met een handvat met aan beide kanten een cilindervormige edelsteen, bijvoorbeeld jade of rozenkwarts. Ook populair zijn de gua sha stenen. Deze hebben meer weg van een grote plectrum en zijn gemaakt van dezelfde edelstenen. Beiden worden gebruikt om jezelf een gezichtsmassage te geven”, vertelt Kim.

Shutterstock

Wat belooft het?

“De rollers bevorderen de bloedcirculatie, voeren gifstoffen af en stimuleren de collageenaanmaak. Met als gevolg een vollere, strakkere huid met minder fijne lijntjes en een rozige gloed. Bovendien drijft het ook vocht af, wat kan helpen met zwelling onder de ogen of aan je kaaklijn. Tenslotte zorgen de rollers ervoor dat producten beter worden opgenomen, zeker de gua sha steen blinkt hier in uit. Wie gelooft in de kracht van edelstenen, krijgt er ook nog ‘extraatjes’ bij zoals harmonie, liefde en kalmte.”

Hoe doe je het?

“Je maakt je huid goed schoon, brengt verzorgingsproducten aan en rolt dan een tiental minuten met de jaderoller over je gelaat. De gezichtsmassage voelt extra fijn aan als je de roller in de koelkast of zelfs diepvries bewaart. Maak hem na gebruik steeds goed schoon, want de edelstenen zijn redelijk poreus en kunnen een bron van bacteriën worden. Belangrijk is dat je altijd van het midden van je gezicht naar buiten toe rolt richting je lymfeklieren. De gua sha steen werkt volgens hetzelfde principe, alleen schraap je hiermee over je gezicht in plaats van dat je rolt. Druk met beide rollers nooit te hard door, anders kun je blauwe plekken krijgen. De gua sha werkt dieper in en zal meer effect hebben op lange termijn. Ik raad mensen daarom aan om te beginnen met een jaderoller en daarna over te stappen op de steen.”

Waar moet je op letten?

“Zoals eerder gezegd, is het erg belangrijk dat je de juiste beweging maakt met de gezichtsrollers. Ook het goed onderhouden van de rollers is noodzakelijk. Anders kun je acné net in de hand werken. Tenslotte is niet elke roller dezelfde. Tegenwoordig kun je ook rollers kopen bij Action of Primark, maar die zijn meestal – tenminste voor een deel – van glas gemaakt. Als vanzelfsprekend levert dat niet dezelfde resultaten op.”

Wat zegt de wetenschap?

Het is (nog) niet wetenschappelijk bewezen dat een roller ook daadwerkelijk doet wat het belooft. Al staat het vast dat ze je bloedcirculatie mee stimuleren en dat is nooit een slecht idee.

Shop hieronder onze favorieten:

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Beauty, Face roller, Massage, Skincare.