5 duurzame beauty labels ter ere van wereldmilieudag
© Instagram @lovebeautyandplanet_be - @girlsmellsberlin

5 duurzame beauty labels ter ere van wereldmilieudag

Door Enya Torrez
Leestijd: 3 min

5 Juni is het wereldmilieudag. Die dag staan we wat langer stil bij de vraag wat wij kunnen doen om beter voor onze planeet te zorgen. Naast het ondertekenen van petities en meelopen in marsen voor een beter milieubeleid, kan je jouw levensstijl gerust wat duurzamer maken. Zo helpen we je graag op weg om ook in de badkamer bewuste keuzes te maken. Onderstaande merken zijn niet alleen aangenaam voor je huid maar ook voor onze geliefde aardbol.

/

Love Beauty and Planet

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Love Beauty and Planet (@lovebeautyandplanet_be) op

Love Beauty and Planet is een jong, fris beauty label met een grote variatie aan natuurlijke verzorgingsporducten. Zoals de naam van het merk eigenlijk al verklapt, gaat het niet alleen om kwaliteitsvolle producten die jouw mooi maken maar ook de planeet. Daarbij breken de shampoos, conditioners, body lotions, shower gels, en nog zoveel meer van het beauty label jouw portemonee niet.

Dit is niet het enige. Door middel van Small Acts of Love kan jij samen met Love Beauty en Planet jouw levensstijl beetje bij beetje duurzamer maken. Hoe gaat dit exact in zijn werk? Simpel, surf met jouw smartphone naar de Instagram pagina @lovebeautyandplanet_be en ga naar het face filter icoontje. Ga met de face filter aan de slag, laat de random picker zijn werk doen, et voilà! Voer je Small Act of Love uit en zo is de aardbol weer een klein beetje gezonder.

/

Cîme

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Natural & Organic Skincare (@cime.skincare) op

Cîme skincare is een Belgisch beauty label opgericht door twee hartsvriendinnen, Isabel en Anke, en Anke’s vader. De trouwe fans van ons magazine zijn misschien al gekend met dit duurzame en natuurlijke merk. We zijn er dan ook giga fan van. Elk product, shower gel, body wash, cleansers en nog zoveel meer zijn gemaakt van planten uit de hogere bergen. Daarbij wordt er niks getest op dieren en is het merk volkomen transparant over de ingrediëntenlijsten. Lijkt jou misschien zeer vanzelfsprekend maar geloof ons, dat is het niet.

/

Lush

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lush Nederland (@lush_nl) op

Geen nieuw, hip en trendy merk. Wel een oude bekende die nog steeds het vernoemen waard is in dit lijstje. Behalve dat de producten van Lush niet op dieren getest zijn en volledig met de hand worden gemaakt, recycleren ze bijna al hun verpakkingen. Je kent misschien de beroemde zwarte potjes van Lush wel? Wist je dat je deze gratis kan terug brengen voor recyclage? Meestal krijg je per vijf potjes die je terug brengt een gratis gezichtsmasker. Win-Win!

/

Girl Smells

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door girlsmells (@girlsmellsberlin) op

Dit kleinschalige Berlijnse label focust zich voornamelijk op duurzame deoderant met natuurlijke ingrediënten. Vele vrouwen vinden maar geen deodorant die fris riekt, geschikt is voor de gevoelige huid en clean ingrediënten bevat. Behalve dat de deodorant van Girl Smells over dit alles beschikt, is deze ook hervulbaar. Gedaan met telkens jouw lege bus deodorant in een willekeurige vuilbak te smijten zonder zeker te weten of het de juiste is. Voortaan vul je hem gewoon bij. Deodorant is natuurlijk niet het enige wat dit leuke label heeft, ook lipgloss en lichaamsproducten, zoals een detox masker voor je oksels, kan je er bestellen. Shop de producten van Girl Smells op www.girlsmellsbeauty.com of www.zalando.be.

/

Naïf

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Naïf Natural Skincare (@naifcare) op

Naïf ontstond nadat twee kers-verse vaders opmerkten dat zelfs in babyproducten nog steeds schadelijke producten aanwezig zijn. Zo kwam het idee om Naïf op te starten, natuurlijke en betrouwbare producten. Ingrediënten zoals tomaten, zonnebloemolie en abrikozen komen gewoon van Nederlandse bodem. Daarbij zijn de verpakking van Naïf producten gemaakt uit bioplastic. Bioplastic bevat als hoofdingrediënt rietsuiker. Dit is een positieve tegenstelling tot aardolie dat in het plastic van vele andere beauty labels zit.

/

Duurzame tips

Enkele tips om duurzamer om te gaan met beauty producten en jouw routine:

  1. Mijd zoveel mogelijk producten in de vorm van spuitbussen, kies voor alternatieven zonder drijfgassen.
  2. Mijd producten met palmolie en palmvet.
  3. Vermijd plastic in de badkamer.
  4. Koop niet meer dan nodig is, minimaliseer. Dat is veel beter voor het milieu.

Lees meer Marie Claire op: Clean beauty is de nieuwe hot topic, maar wat is dat eigenlijk?, Crush of the day: Udäv Krit, vegan nieuwkomer in beautyland en 25 tips om elke dag duurzaam te leven.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Beauty, Sustainable.