7 handige make-up tips die iedereen met sproeten wil weten
© Pinterest

7 handige make-up tips die iedereen met sproeten wil weten

Door Enya Torrez
Leestijd: 2 min

Freckle season is upon us! Ja, dat is een ding. Maar hoe meer sproeten het lentezonnetje op je gezicht tovert, hoe meer verloren sommige geraken met hun make-up routine. Daarom vind je hier alle make-up tips & tricks opgelijst die iedereen met sproeten moet weten.

/

Sproetjes zijn het accessoire voor deze zomer

Eerst en vooral, sproeten zijn helemaal in. Dus omarm ze en durft ze in de SPOTlights te zetten (aha!). Het is zelfs zo een trend dat er honderden gezichtsfilters bestaan op sociale media om ze te faken. Het verbergen van jouw sproeten onder een dikke laag foundation voelt gewoon fout aan. Daarom opteren velen meestal voor een volledig natuurlijke look. Maar soms mag het al eens wat meer zijn en niet iedereen komt graag met een naakt gezicht naar buiten. Dus hoe creëer je een spot-on (sorry, we kunnen het niet helpen) make-up look zonder je sproeten verloren te laten gaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kesha (@iiswhoiis) op

/

Tips & tricks

Tip 1: Skin prep

De belangrijkste stap, die iedereen moet volgen is om te beginnen met een goede voorbereiding voor je huid. Wanneer je huid voldoende gehydrateerd en geëxfolieerd is, zullen je sproeten meer stralen. Gebruik hiervoor een kwaliteitsvolle exfoliating cleanser gevolgd met een hydraterende dagcrème die SPF bescherming bevat.

Tip 2: Kies een lichte dekking

Kies getinte moisturizes of BB-crèmes in de plaats van foundation. Wil je toch meer dekking, kiest dan voor een lightweighted foundation. Wanneer je veel sproeten hebt, kan het al eens uitdagend zijn om de gepaste tint voor jouw huid te kiezen. Zorg er daarom voor dat de tint altijd matcht met jouw nek.

Tip 3: Het keyword is ‘sheer’

Kies voor make-up producten die het woord ‘sheer’ in hun omschrijving hebben staan. Blushes en foundations die dit kenmerk bevatten, hebben de neiging dunner te zijn en dus jouw sproeten niet te bedekken.

Heb je geen geld om nieuwe ‘sheer’ foundation aan te kopen? Dan kan je de foundation uit jouw make-up tas lichter maken door deze te mengen met moisturizer.

Tip 4: Hoe meer, hoe beter

Heb je plekken waar er geen sproeten doorkomen en zou je er graag een mooier geheel van maken? Gebruik dan een mix van bruine en blonde wenkbrauwpotloden en een lip potlood in het donkerbeige. Deze combo zorgt voor de meest natuurlijke finish.

Tip 5: Shine bright like a diamond

Indien je graag highlighter zou aanbrengen boven je sproeten gebruik je best een cream highlighter. Deze geeft de huid een frisse, jeugdige look maar laat je sproeten toe erdoor te stralen.

Tip 6: Sunkissed

Ga niet te wild met bronzer. Gebruik een fluffy borstel die je zachtjes door de bronzer laat gaan. Breng de bronzer vervolgens enkel aan op die plaatsen van je gezicht waar de zon je natuurlijk raakt (kin, jukbeenderen en neusbrug).

Tip 7: Vermijd contouring

Probeer de contouring techniek te vermijden wanneer je sproeten hebt. Het toepassen van deze techniek kan namelijk een overweldigend effect geven op je gezicht.

Et voilà, zo kom ook jij het sproetenseizoen door.

Geïnteresseerd in dit artikel? Lees dan ook: Zomerse make-up: onze favoriete producten bij hoge temperaturen, Think smart, look amazing: het Marie Claire magazine gaat online, Nachtcrème versus dagcrème: heeft je huid ’s nachts echt een andere verzorging nodig dan overdag?.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Beauty tips, Make-up, Sproeten.