De redactie van Marie Claire test: de mascara
© Spotlight Launchmetrics

De redactie van Marie Claire test: de mascara

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Verlengen, liften, krullen, definiëren en verzorgen : een mascara moet tegenwoordig veel kunnen. Welke mascara voldoet aan al deze eisen ? We doen de test.

/

Telescopic Mascara van L’Oréal Paris

€ 18,99

Uitgetest door Margo Verhasselt, chef digital

★★★☆☆

WAAROM GETEST? “Deze mascara is een ware hit op tiktok én met reden: hij is budgetproof en zou je een valse wimpers-effect bezorgen. De borstel heeft twee kanten: de korte borstelharen tillen de wimpers op en verlengen, het tweede borsteltje zorgt er voor dat je de wimpers mooi kan scheiden. Hallo lengte, hallo volume.”

MINPUNTEN? “De twee kanten van het borsteltje zijn in het begin wel een beetje moeilijk om te gebruiken. Begin je met de korte kant dan kan het zijn dat je plots wat teveel product gebruikt en dan moet je goed ‘doorkammen’ om het weg te krijgen. Na wat gesukkel lukt het steeds beter om de borsteltjes juist te gebruiken.”

GOEDGEKEURD? “De mascara bezorgt mijn wimpers een duidelijk liftend effect, zonder klonters én houdt uren prachtig aan. Hij doet wat hij belooft: je krijgt in no time een mooie open blik en een echt valse wimpers-effect.”

/

M·A·CStack Waterproof Mascara van M.A.C

€ 36

Uitgetest door Elspeth Jenkins, fashion & style director

★★★★☆

WAAROM GETEST?Ik ben altijd al fan geweest van M.A.C, zeker voor mijn feestlooks. Ik heb al vaker hun mascara’s gebruikt, hun felgekleurde oogschaduws en hun liquid liners voor mijn befaamde cat-eye. Ik had de vorige M·A·CStack Stack al eens gebruikt, maar die was niet waterproof. Ik ben benieuwd naar de nieuwe waterproof versie, want met de gewone versie had ik na een feestje wel eens panda-ogen, de mascara liep uit.”

MINPUNTEN? “Groot voordeel: je bent gegarandeerd een hele avond smudgeproof. Voor overdag is de mascara misschien iets te zwart en te dekkend, zeker in contrast met mijn blauwe ogen. Met een micellair water krijg ik de mascara niet van mijn wimpers, ik moet een speciale eye-makeup remover op basis van olie gebruiken om hem weg te krijgen.”

GOEDGEKEURD? “Zeker en vast, maar ik hou de waterproof-versie voor avondjes uit en partylooks.”

/

Hypnôse Le 8 van Lancôme

€ 45,80

Uitgetest door Sophie Brevers, art director

★★★☆☆

 

WAAROM GETEST?  ”Zoals de naam al aangeeft, bevat deze mascara acht aminozuren om de wimpers te revitaliseren en te versterken. Hij is geformuleerd zonder was maar met 91% ultrazwarte balsem en belooft een onmiddellijke vertienvoudiging van het volume met een lichte aanraking.”

MINPUNTEN? “De mascara is niet goedkoop. Vooral omdat het lang duurt om hem aan te brengen en er meerdere lagen nodig zijn om een goed resultaat te verkrijgen.”

GOEDGEKURD? “Meer dan volume merkte ik een mooie lengte van mijn wimpers. Naast het esthetische effect hou ik ook van de verzorgende werking. Door de afwezigheid van was blijven mijn wimpers zacht en licht en kan ik mijn make-up gemakkelijk verwijderen. Ik dacht dat de verpakking omslachtig zou zijn maar het handvat van het borsteltje blijkt ergonomisch te zijn. De verpakking is eco-verantwoord, wat ik erg waardeer.”

/

Big Lashed Oh Oui van Bourjois

€ 16,99

Uitgetest door Aurélia Dejond, journaliste

★★★☆☆

 

WAAROM GETEST? “Bourjous belooft een spectaculair volume dankzij een formule verrijkt met collageen. De zigzagborstel zou perfect de boog van de wimpers volgen en ze één voor één verven. Extra volume, een formule die geschikt is voor gevoelige ogen én een democratische prijs: op papier is dit alvast de mascara van mijn dromen.”

MINPUNTEN? “Ik moet enkele laagjes over mijn wimpers aanbrengen voordat ik een verbluffend resultaat verkrijg. Daardoor moet ik veel mascara gebruiken. En vreemd genoeg heb ik de indruk dat de mascara eerder een grijze schijn heeft dan zwart kleurt.”

GOEDGEKEURD? “Het sterkste punt is de lange houdbaarheid. Van zonsopgang tot laat na het diner: de mascara doet zijn werk. Mijn wimpers worden echt geaccentueerd en lijken talrijker. Het feit dat er geen klonters verschijnen zodra ik hem aanbreng is een meerwaarde.”

Lees ook, de redactie van Marie Claire test: de Belgische zonnecrème, het serum en de gezichtsreiniger.

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beauty, Mascara.