5x heerlijk tafelen in Gent
© Facebook / Oak Gent

5x heerlijk tafelen in Gent

Door Linda Heynderickx
Leestijd: 2 min

Gent, stad van de student. Gent, stad van de gastronoom, van de fashion- en cultuurlover, van de festivalganger. Welkom in de stad voor de omnivoor van het goede leven. En goed leven, is goed eten. En dat kan je naar hartenlust doen bij deze vijf adresjes.

Eerder verschenen in Marie Claire België – maart 2017

1. Janine’s

New kid in town. Nog maar net gestart en nu al een begrip in Gent. Janine’s ademt sfeer, dankzij de inrichting, de belichting en de vriendelijke ontvangst. Op de kaart heerlijke tapas, met palourdes, pata negra, inktvis met look en peterselie, een reeks originele pastabereidingen, pittige salades en burgers, klassiek of met extra Breydelspek. Een aanrader.

🍴🍽👌🏽

A post shared by Janine’s (@janinesgent) on

Janine’s, Vlaanderenstraat 82, 09/311.48.11, www.janines.be.

/
2. Cochon de Luxe

Tom en Alison runnen dit restaurant onder het motto ‘luxe met een hoek af’. Ze laten hun gasten genieten van eigenzinnige gerechten. Tom verdiende zijn sporen bij Market in Parijs en bij Gentse toprestaurants zoals C-Jean en Volta. Met Tom in de keuken en Alison in de zaal worden de gasten op hun wenken bediend en culinair verwend.

“Holstein/peanut/onion” #CochondeLuxe #brabantdam #gent

A post shared by Cochon de Luxe (@restaurantcochondeluxe) on

Cochon de Luxe, Brabantdam 113, 09/336.16.72, www.cochondeluxe.be.

/
3. Vrijmoed

Met een Michelinster en de Gault&Millau titels ‘Jonge topchef van Vlaanderen’, ‘Beste veggie menu BeNeLux’ en ‘Beste dessert’ kaapt Michaël Vrijmoed werkelijk alle prijzen weg. Deze topchef werkt samen met een jonge, getalenteerde ploeg en bereidt dagelijks een hedendaagse keuken met een onmiskenbare signatuur. Reserveren bij Vrijmoed is aangeraden en doe je best per mail.

GREEN ASPARAGUS / BLACK GARLIC / GNOCCHI / … #chefstalk #restaurantvrijmoed #gent #visitflanders #topdish #heikkiverdurme

A post shared by Restaurant Vrijmoed (@restaurant_vrijmoed) on

Vrijmoed, Vlaanderenstraat 22, 09/279.99.77, info@vrijmoed.be, www.vrijmoed.be.

/
4. Neuf Mille

Neuf Mille is een bar, lounge en restaurant. Cocktails en gins, spirits en bubbels gaan hier hand in hand met hartige hapjes aan de bar. In het restaurant geniet je van fijne à-la-cartegerechten bereid met streekgebonden producten.

Neuf Mille, Oudburg 54, 09/391.20.52, www.neuf-mille.be.

/
5. OAK

Chef Marcelo Ballardin heeft een curriculum om U tegen te zeggen. Hij liep stage in buitenlandse toprestaurants, was chef de partie bij Hertog Jan en junior sous-chef en chef development bij Sergio Hermans’ Pure C. In zijn eigen zaak trekt hij de Italiaans-Aziatische kaart. Het is er tafelen in een ongedwongen sfeer. Een concept dat duidelijk aanslaat, want OAK kreeg van Gault&Millau een score van 16 op 20. Lunchen kan hier van dinsdag tot zaterdag, dineren van dinsdagavond tot vrijdagavond.

OAK, Hoogstraat 167, 09/353.90.50, www.oakgent.be.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Food, Gent, Restaurant.