Generation WOW organiseert dé conferentie voor vrouwen in business: “Wij geloven heel sterk in de kracht van samenwerken”
© Aline Mourant

Generation WOW organiseert dé conferentie voor vrouwen in business: “Wij geloven heel sterk in de kracht van samenwerken”

Door Lotte Gillis
Leestijd: 3 min

Voor de derde keer organiseert Generation WOW, het platform voor vrouwen in business, een conferentie. Ook deze editie staan grote namen op de planning waaronder Randi Zuckerberg. Wij gingen in gesprek met co-founders en curatoren Barbara De Beir en Angelique Foré.

Op maandag 10 juni trekt Generation WOW naar het Concertgebouw van Brugge voor haar nieuwe conferentie getiteld ‘Better Together’. Het doel van de conferentie is zowel content bieden als ‘contentement’ creëren bij het publiek. Een publiek dat uitsluitend bestaat uit vrouwen en daar hebben de curatoren een goede reden voor. “Als je vrouwen samenbrengt, geeft dat een bepaalde energie en dynamiek. We waren bij de eerste editie positief verrast van hoeveel vragen er uit het publiek kwamen, zet daar de helft mannen in maatpak bij en dat geeft meteen een andere sfeer”, vertelt Barbara De Beir.

Lees ook: 3 superfood ontbijtrecepten met chiazaad

Better together

Elk jaar kiezen curatoren Barbara en Angelique voor een specifiek thema. Dit jaar is dat ‘Better Together’ geworden omdat zij ervan overtuigd zijn dat je samen sterker staat. “Wij geloven heel sterk in de kracht van samenwerken, maar het is nog zoveel meer dan dat. Het begint vooral bij jezelf en hoe je openstaat naar anderen. Tijdens de conferentie zullen we dit concept in al haar aspecten behandelen”, weet Barbara te vertellen. “Het is ook belangrijk om je dromen te durven delen”, voegt Angelique eraan toe, “Het was onze droom om deze conferentie op te starten, die droom hebben we gedeeld door er met elkaar over te praten en zo is dit alles ontstaan.”

/

De sprekers

Ook dit jaar werden de gastsprekers zorgvuldig uitgekozen. Zo kan je op het podium een mix verwachten aan keynotes en panelgesprekken over de nieuwste ontplooiingen in de bedrijfswereld, teamwerk en het leven als vrouw in business. De headliner dit jaar is dan ook niemand minder dan Randi Zuckerberg, die voor het eerst naar België komt. Vanuit haar jarenlange ervaring bij Facebook komt ze vertellen over AI en de bias ten opzichte van vrouwen in AI. “Randi Zuckerberg is als het ware de leading lady in de wereld van tech. Zij kan perfect vertellen waar we naartoe gaan in de online wereld en daarnaast een ethische kijk bieden op dit alles”, vertelt Angelique.

Toch moeten de andere sprekers niet onder doen. Zo komt Julie Brown vertellen over samenwerken als team. “Julie heeft een bedrijf dat onder andere expedities organiseert in Antarctica”, vertelt Barbara, “We hebben speciaal voor haar gekozen omdat zij weet hoe je teamwork moet inzetten in extreme situaties. Dat gaat veel verder en dieper dan onze eigen kijk op teamwork.”

Naast Randi Zuckerberg, Julie Brown en nog veel andere invloedrijke vrouwen heeft ook 1 man de eer om op het podium te staan. Ish Ait Hamou is een verhalenverteller, auteur, ex-danser en ontving onlangs een eredoctoraat aan de universiteit van Gent. “Hij komt vertellen over de theorie van de 1 of de 2. De theorie is voor hem van toepassing omdat hij behoort tot de Marokkaanse gemeenschap en voor het publiek omdat ze vrouw zijn, dat zijn beide minderheidsgroepen. De theorie gaat erover dat er voor bepaalde posities in een bedrijf telkens plek is voor 1 of 2 personen van die groep, wat zorgt voor grote concurrentie onderling”, legt Barbara uit.

Lees ook: Ontdek de betoverende Flower Collector’s Suite in Pulitzer Amsterdam

/

Matchmaking app

Naast een goede portie inspiratie opdoen, draait de conferentie ook om connecties aangaan en nieuwe contacten leggen. Om dat allemaal een beetje makkelijker te maken riepen de curatoren, met behulp van Jessica Kellner van het Belgische bedrijf Bits of Love, een app in het leven. De app zorgt ervoor dat je kan zien wie aanwezig zal zijn op de conferentie en maakt het mogelijk om op voorhand al contacten te leggen en die verder uit te bouwen op het event zelf. Daarnaast kan je ook gematcht worden aan de profielen waar je zelf naar op zoek bent. Achter dit systeem zit netwerkexperte Elsje Borms die persoonlijk de profielen zal bekijken en aan elkaar zal matchen.

Extra content

In de aanloop naar het evenement zitten curatoren Barbara en Angelique niet stil. Zo geven ze al een voorproefje op hun online kanalen van wat je tijdens de conferentie kan verwachten. “We hebben per conferentie een podcastreeks die volledig in het thema staat van de conferentie die dat jaar plaatsvindt. Dit jaar gaat het dus over samenwerken en dan gaan we in gesprek met bekende duo’s”, vertelt Angelique. “Daarnaast hebben we ook een reeks ‘Taxi WOW’ waarbij we al rondrijdend vrouwen uit de business interviewen die iets minder bekend zijn, maar wel nog steeds heel interessante verhalen hebben te vertellen over hun onderneming en parcours”, voegt Barbara daaraan toe, “Tot slot kan je nog meer interessante content vinden op het Instagramaccount van Generation WOW.”

Wanneer? 10 juni 2024
Waar? Concertgebouw Brugge: ’t Zand 34, 8000 Brugge
Info en tickets? generationwow.be

Lees ook: De schoonheidsgeheimen van Natalie Joos

Marie Claire Stagiaire De artikels van >