Geef je kleren een tweede leven met ‘Opération Chaussettes’
© Fendi

Geef je kleren een tweede leven met ‘Opération Chaussettes’

Leestijd: 1 min

'Opération Chaussettes' zet zich al bijna 10 jaar in voor de meest kwetsbaren onder ons. Op 22 november organiseert de liefdadigheidsvereniging een grote inzamelingsactie op het Poelaertplein in Brussel.

/

Maar liefst één op vijf Belgen is hulpbehoevend, leeft in armoede of is sociaal uitgesloten. Wat velen onder ons als normaal beschouwen zoals degelijke kledij en essentiële verzorgingsproducten is voor hen helemaal niet zo vanzelfsprekend. Net daar wil ‘Opération Chaussettes‘ het verschil maken. De organisatie vormt een doorgeefluik tussen schenkers en hulpbehoevende kinderen, vrouwen en mannen, die op straat of in opvangtehuizen leven en slapen.

Preloved items

Kousen zijn dan wel het symbool van de liefdadigheidsactie, je kan er ook je preloved sjaals, jassen, broeken, hoofddeksels, handschoenen, pulls, ondergoed en schoenen een tweede leven schenken. Concreet kan je je items in gesorteerde en gemerkte zakken verzamelen door de inhoud aan te duiden met één van de volgende letters:

  • K (kinderen)
  • V (vrouwen)
  • M (mannen)
  • P (dekens en basisproducten zoals ontsmettende spray, zeep, shampoo, verbanden,…)

Je kan de zakken tussen 11u en 15u30 naar het Poelaertplein in Brussel brengen en zo je steentje bijdragen.

Meer lezen: Deze expert in duurzame mode vertelt hoe ook wij een verschil kunnen maken, Koop lokaal: de 20 favoriete Belgische webshops van de redactie, Hoe jouw geboortelijst mama’s in Afrika kan helpen.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brussel, Goede doel.