Geef je GT een update
©

Geef je GT een update

Leestijd: 1 min

Hou je vrijdagse het-is-bijna-weekend-GT up to date met deze nieuwe gin en nieuwe premium mixers. It's gin o'clock! 

De gin: Jinzu

Jinzu gin

De Britse Dee Davies, een bartender uit Bristol, heeft al jaren een passie voor Japan en zijn botanische planten. Toen ze het idee kreeg een eigen gin te ontwikkelen, lag de inspiratie voor de hand. “Ik wilde een gin creëren die mijn beide passies omvatte, Britse gin en Japan. Ik vond het belangrijk dat mijn gin prominente accenten van jenever zou hebben en kersenbloesem leek me perfect symbolisch voor Japan.” De naam verwijst namelijk naar de Jinzurivier die duizenden kerselaars aan zijn oevers heeft. De gin zelf kreeg een vleugje Junmai-sake voor een delicate afdronk.

€ 44,99. Jinzu is o.a. verkrijgbaar bij Delhaize en bij de betere drankenspeciaalzaak.

De tonic: East Imperial Yuzu Tonic Water 

East Imperial Yuzu Tonic Water

De zeven premium mixers van het Nieuw-Zeelandse East Imperial zijn sinds kort ook in ons land beschikbaar. Oprichters Kevin Law-Smith en Tony Burt vonden een paar jaar geleden dat tonic een té zoete softdrink was geworden. Ze grepen terug naar een familierecept uit 1903 en creëerden hun Old World Tonic Water, een 100% natuurlijke tonic die in small batches wordt gemaakt met Aziatische ingrediënten (Javaanse kinine en rietsuiker) en natuurlijk bronwater uit Nieuw-Zeeland. De flesjes worden koud gevuld om de frisheid en nuances van de kruiden te behouden. Het resultaat: een tonic die heel erg smaakt zoals zijn voorouders begin 20ste eeuw.

Intussen is de lijn uitgebreid met zes andere premium mixers, waaronder het Yuzu Tonic Water, dat volgens ons mooi past bij Jinzu. Deze tonic bevat maar 12 gram suiker, dat is iets meer dan de helft van andere tonics, en heeft een aromatische citrussmaak. Leuk om weten: de flesjes van 150ml zijn ideaal om één cocktail te bereiden.

€ 1,25/flesje. East Imperial is o.a. beschikbaar bij Carrefour. 

copyright openingsbeeld: Shutterstock.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Cokctails, East Imperial, Gin, Gin-tonic, Jinzu, Tonic.