RECEPT: French toast met lentefruit
© Unsplash

RECEPT: French toast met lentefruit

Door Manon de Meersman & Nora Antonissen
Leestijd: 1 min

Ben je het beu om elke dag cornflakes te eten als ontbijt, maar heb je geen tijd om lang in de keuken te staan om iets klaar te maken? Dan hebben wij voor jou het recept van een lekker, en vooral snel te bereiden, ontbijt: French toast.

Je kan French toast, ook wel wentelteefjes genoemd, eten met suiker of siroop. Maar je kan er ook andere originele dingen mee doen. Wij geven jou vandaag een zoet recept mee, met enkele toppings zoals lentevruchten, witte yoghurt en een beetje vanillesuiker. Een gerecht dat ideaal is als ontbijt, na een drukke werkdag of als toetje na een maaltijd om toch te eindigen met een zoete toets.

French toast met lentevruchten

Ingrediënten 

  • 2 eieren
  • 3 dikke sneeën oud brood
  • 1/2 kop melk
  • 1 snuifje kaneel
  • 1 snuifje vanillesuiker
  • 3 theelepels suiker
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels verse yoghurt
  • Enkele stukjes mango
  • Een paar aardbeien
  • 1 kiwi

Bereiding

Meng de eieren en de melk in een grote kom en voeg kaneel en vanillesuiker toe. Laat vervolgens de sneeën brood een paar minuten aan elke kant weken in het mengsel. Verwarm een beetje boter in een koekenpan en leg de sneeën in de pan. Strooi vervolgens de 3 theelepels suiker over de wentelteefjes om ze te karameliseren. Als laatste stap voeg je de witte yoghurt, de mangostukjes, de aardbeien en de kiwi toe. En nu smullen maar.

Vond je dit interessant? Lees dan zeker ook ‘In dit Japanse restaurant eet je gratis mits je eerst het gerecht op je lichaam laat tatoeëren‘, ‘De eerste suikervrije frisco is een feit‘ en ‘Water saai? Niet als je er een mocktail van maakt! Een stappenplan in 4 recepten‘.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Brood, Food, French toast, Lente.