Fietsfashionista’s opgelet! Katusha opent pop-upstore in Brussel
© Katusha

Fietsfashionista’s opgelet! Katusha opent pop-upstore in Brussel

Door Lieselotte Van Hemelrijck & Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 1 min

Na in sneltempo het professionele wielermilieu veroverd te hebben, richt het Russische merk Katusha nu zijn pijlen op de recreatieve fietser. Maar gelukkig doen ze dat met een pracht van een collectie en een gloednieuwe pop-upstore in Brussel, dus ons hoort u niet klagen.

Als je aan wielrennen denkt, krijg je ongetwijfeld direct een mentaal beeld van wielrenners in strakke pakjes met kleurencombinaties die pijn doen aan de ogen. Die tijd is nu voorbij. Bij Kring Dansaert – een conceptstore in hartje Brussel waar je je fiets kan laten repareren terwijl jij geniet van een heerlijke kop exotische koffie – opende vorige week een pop-upstore van Katusha. Bij professionele wielrenners is het Russische merk al langer een begrip, maar anno 2017 wil eigenaar Igor Makarov ook graag de occasionele fietser in een nieuw kleedje steken (u en ik dus). En dat vinden wij erg goed nieuws!

marieclaire_katusha_medley2

Performance voor de diehards

De Performance collectie is zodanig ontworpen dat hij je fietsprestaties enkel kan verbeteren. De stoffen die voor deze collectie gebruikt worden, zijn zowel mooi als aerodynamisch en zorgen ervoor dat je zo weinig mogelijk energie verspilt op je tweewieler.

De ontwerpers hebben dan ook grondig het vrouwelijk lichaam in beweging bestudeerd en hebben vervolgens de verkregen inzichten verwerkt in hun creaties. Zo spant de wielrenbroek, ook wel bib-shorts genoemd, bijvoorbeeld niet aan je buik. De ontwerpers zijn erin geslaagd om wielrenkledij elegant en modieus te maken door een paar technische hoogstandjes te combineren met een juiste mix van stoffen, kleuren en patronen. Alleen al daarom zijn we fan.

marieclaire_katusha_Medley3

Commuter voor het stadsleven

Maar we zeiden het al: Katusha wil ook graag het hart van de meer recreatieve, modebewuste fietser veroveren en heeft daarvoor zelfs een speciale collectie gelanceerd: de Commuter. De collectie werd ontworpen met het stadsleven in gedachten en mikt dan ook vooral op moderne vrouwen die leven in grote steden. Vrouwen, met andere woorden, die meer en meer hun auto aan de kant laten staan en opteren voor de fiets om naar hun werk te gaan of af te spreken met vrienden.

Onze favoriet uit de Commuter collectie? De ogenschijnlijk eenvoudige zwarte broek. Op het eerste zicht lijkt het gewoon een broek waarmee je kan gaan fietsen, maar wie beter kijkt, spot een hoop extra’s. Zo heeft de broek vijf zakken, waaronder eentje op je onderrug, speciaal voor je smartphone. Rol je je broekspijpen op, dan worden plots twee reflecterende strips zichtbaar. Ideaal voor in de stad en het maakt dat je dat foeilelijke fluovest niet meer nodig hebt. Hadden we al gezegd dat we fan waren?

Katusha pop-upstore, Kring Dansaert, Bloemenhofplein 2A, 1000 Brussel, www.katusha-sports.com.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Fietsen, Katusha, Kring dansaert, Pop-up, Sportkleding, Wielrennen.