Festivalattitude: Belgen zijn het sociaalst, Duitsers duiken het vaakst in andermans tent
© Unsplash

Festivalattitude: Belgen zijn het sociaalst, Duitsers duiken het vaakst in andermans tent

Leestijd: 1 min

Alweer een editie van Rock Werchter voorbij en Couleur Café is ook net afgelopen: hoog tijd om eens te kijken naar hoe het gesteld is met onze festivalattitude.

De Belgische dating app Twoo vroeg maar liefst 3.000 gebruikers uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België naar hun wildste festivalervaringen en onthulde een paar verrassende trends.

Me Belgian, you friend

Zo blijken wij Belgen het sociaalst op de festivalwei. Maar liefst 59% van de Belgische respondenten maakt tijdens festivals nieuwe vrienden, 33% houdt ook nadien nog contact. We worden op de voet gevolgd door de Britten (52%) en de Fransen (51%). De Duitsers blijken het minst sociaal. Iets meer dan de helft van hen (57%) geeft aan nooit nieuwe vrienden te maken tijdens het festivalseizoen.

Duitse passie

Dat wil echter niet zeggen dat je met een grote bocht rond elke Duitser op de festivalwei moet lopen, want ze germans blijken zich wel het vaakst te wagen aan een onenightstand op festivals. 17% van de Duitse respondenten dook al eens in andermans tent op de wei, 12% doet dat zelfs regelmatig. Wij Belgen zijn daar duidelijk iets terughoudender in. Bij ons gaf slechts 16% aan al eens van bil te zijn gegaan met een (bijna) wildvreemde op de wei.

Voorbeeldig

Dus, wat concluderen we hieruit? Wij Belgen zijn sociaal én romantisch. Festivals zijn voor ons dé plek om te chillen met onze vrienden en leuke nieuwe mensen te leren kennen. Maar als we iemand totally dreamy tegen het lijf lopen, flirten we liever eerst met een fris pintje in de hand, in plaats van direct de inhoud van zijn (of haar) rugzak te gaan verkennen. Paps en mams zullen het thuis ongetwijfeld graag lezen.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Daten, Festivals, Muziekfestivals, Romantiek, Twoo.