Eten op een Jan Fabre in Oostende
© Pers

Eten op een Jan Fabre in Oostende

Leestijd: 1 min

Koken en kunst zijn een perfecte combinatie en daar gaat de stad Oostende volledig mee akkoord. Van 21 oktober tot 15 april kan je in de stad aan zee het culinaire project Met kunst aan tafel ontdekken. Je proeft er heerlijke gerechten in de beste Oostendse restaurants en dat op een exclusief kunstwerk van Jan Fabre.

De komende maanden staat de stad Oostende volledig in het teken van kunst. De tentoonstelling Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam. brengt maar liefst 73 nationale en internationale kunstenaars naar de stad en dat op 22 verschillende locaties.

De expo combineert bestaand en nieuw werk, gebaseerd op het kunstwerk Het vlot van de Medusa van Théodore Géricault en Kunst is niet eenzaam van Jan Fabre. De expositie is de ideale manier om de stad te (her)ontdekken en toegang te krijgen tot locaties die anders niet of moeilijk toegankelijk zijn.

Naast de expo organiseert Oostende een nieuwe editie van het project Met kunst aan tafel. Tussen 21 oktober 2017 en 15 april 2018 kan je in zes Oostendse toprestaurants terecht voor een speciaal samengesteld menu. De deelnemende restaurants zijn Fort Napoleon, Restaurant Marina, Le Chevalier, Bistro Mathilda, Mange Tout en Vingt-et- un.

Speciaal voor dit project ontwierp de multidisciplinaire kunstenaar Jan Fabre zes verschillende onderborden. Wanneer je in een van de restaurants kiest voor het menu, worden je heerlijke gerechten geserveerd op een unieke onderbord van Fabre. Na je diner mag je het kunstwerk mee naar huis nemen. In elk van de restaurants vind je één van de zes collectors items. Verzamel ze dus allemaal!

Jan Fabre

Pers

Het project Met kunst aan tafel loopt van 21 oktober 2017 tot 15 april 2018 in Oostende. Meer informatie over de expo en het evenement vind je op de website.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Het vlot, Jan Fabre, Kunst is niet eenzaam, Met kunst aan tafel, Oostende.