Empower your Network: de eerste businessconferentie voor vrouwen in business
© Angelique Foré en Barbara De Beir

Empower your Network: de eerste businessconferentie voor vrouwen in business

Door Melani Purnomo Widagdo
Leestijd: 4 min

Maandag 13 juni is het zover, dan lanceert Generation WOW de eerste businessconferentie voor en door vrouwen, in Kursaal Oostende. Het duo van de online, empowering community vertelt ons over ‘Empower your Network’.

/

Angelique Foré en Barbara De Beir zien netwerken als een krachtige en kwalitatieve wisselwerking. Het is voor hen een essentiële tool om vertrouwen te bouwen aan de hand van connecties vanuit een warm en sterk contact. Generation WOW spoort vrouwen dan ook aan om vaker te netwerken. Dat deden Angelique en Barbara tijdens de coronaperiode vooral via hun populaire podcastreeks en veelbekeken Instagram Stories. Maar nu is het tijd voor een grootschalig offline event.

Angelique en Barbara, jullie zijn founders van Generation WOW. Hoe zouden jullie je job omschrijven?

“Generation WOW creëert content en contentement. Voor content brengen we elke week een Instagram Story van een ondernemende vrouw onze pagina. Ze praten zelf over wat ze doen, wat hen inspireert, de moeilijkheden van ondernemen of wat ze er juist zo leuk aan vinden. Daarnaast hebben we het natuurlijk ook over het belang van een goed netwerk. In onze podcastreeks spreken we met vrouwen over hun carrière en wat hen gebracht heeft tot waar ze vandaag staan. We tellen daar vandaag meer dan 10.000 downloads op nog geen jaar tijd. “

“Nu organiseren we voor de eerste keer een business conference om vrouwen te inspireren, informeren en op die manier elkaar te helpen groeien in hun ondernemerschap. We voorzien een erg straffe line-up met o.a. niemand minder dan Esther Perel en veel momenten om elkaar te ontmoeten. Inhoudelijk sterke content aanbieden en daarbij de juiste verbindingen maken, daar draait het om voor ons. En zo zorgen we ook voor contentement. We kiezen dus voor kwaliteit. We vinden het belangrijk dat alles er goed uitziet en dat het eten dat we aanbieden lekker is. Contentement staat voor ons niet enkel om wat je van ons krijgt. Het is ook waardevol kunnen verbinden met elkaar binnen een fijne community.”

/

Kan iedereen deel worden van de community? 

“Je bent eigenlijk al gewoon deel van de community door te volgen en te delen. Voorlopig werken we nog niet met memberships, omdat we eerst een waardevolle community willen bouwen. We willen echt een platform zijn voor iedereen die kwalitatief in het leven staat, upliftend wil zijn voor anderen en zo ook graag deelt. Dat is eigenlijk de basis van ons verhaal, de gunfactor in combinatie met het sisterhood gehalte. Dat betekent niet dat mannen niet welkom zijn, we focussen ons vooral op wat vrouwen allemaal doen. Het is nu ook eenmaal zo dat wanneer je een bende vrouwen samenbrengt, dat dat voor een hele fijne energie en dynamiek zorgt. En dat voel je hoe langer hoe meer binnen de business relaties. It’s not only business, it’s also seriously fun.”

/

Esther Perel staat op de planning voor één van de panelgesprekken. Dat is een grote naam, is er bewust gekozen voor grote namen vanuit de kwaliteit dat zo belangrijk is?

“Ja, we hebben echt geprobeerd om ons programma een beetje atypisch te maken. We halen thema’s aan in combinatie met sprekers vanuit dat netwerk. Want wij geloven wel nog heel sterk in de kracht van duurzaam netwerken. Maar dat hoeft niet clichématig op een receptie staan met visitekaartjes en een lauw glas cava (lacht), te betekenen. Het is uniek dat Esther Perel naar België wilt komen, zij zal komen spreken over netwerk. De kwaliteit van je relaties bepaalt de kwaliteit van je leven. Net als dat de kwaliteit van je relaties op het werk ook de kwaliteit van je werk zelf bepaalt. De algemene mogelijkheid om succesvol te zijn, hangt daar aan vast. Wie je bent, stopt niet aan de deur van je bedrijf: je bent nog steeds één dezelfde persoon.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Generation WOW (@thisisgenerationwow)

“Cedric Dumont zal de conferentie openen. Hij is high-performance psycholoog en zal komen spreken over durf. Hoe je durf kan inzetten om je netwerk uit te bouwen of anderen aan te spreken en te ondernemen. Mediawatcher Fredo De Smet legt uit hoe je jezelf niet verliest in het digitale netwerk bij het vinden van je eigen waarden. Professor Sarah Steenhaut spitst zich dan weer meer toe op het business vlak. De rol van de aandacht van de consument binnen het netwerken is hierbij van belang. Inclusiviteitsexpert Hanan Challouki zal tenslotte focussen op inclusiviteit en het belang daarvan. Een netwerk vol opportuniteiten dus. Deze combinatie van toppers garandeert geweldige  content binnen Empower your Netwerk en daarnaast zullen we uiteraard ook het nodige contentement voorzien. Je kan je verwachten aan waardevolle ontmoetingen, lekker eten, veel verrassingen en dat op een toplocatie in de mooiste stad aan zee, Oostende”

/

Hoe is Generation WOW tot stand gekomen? 

“Echt puur uit vriendschap. Ik (Barbara) runde een co-working space in Gent en wou toen een aantal events organiseren met vrouwen. Dat vertelde ik aan Angelique en zij stelde toen voor om dat samen te doen. Want we hebben allebei een groot netwerk. Zo zijn we onze kleine eventjes gestart. Door corona moesten we op een bepaald moment stoppen. Maar we hadden toen wel al acht uitverkochte events georganiseerd, dus dat wil zeggen dat we zo’n 800 vrouwen hebben samengebracht. Zo was Generation WOW geboren.

Tijdens de lockdown zijn we begonnen met Instagram stories te delen en later is onze podcast er bij gekomen. Zo is dat eigenlijk organisch uitgegroeid. Vandaag werken we met Generation WOW als communicatie strategie consultants en zijn we een uplifting community voor ondernemende vrouwen die elkaar willen helpen groeien door kwalitatieve verbindingen. En zo organiseren we dus vanaf nu terug real life ontmoetingen. Onze eerst volgende is de allereerste business conferentie voor vrouwen: Empower your Network op maandag 13 juni.”

/

Jullie maken nu al iets langer dan een jaar podcastafleveringen. Waar zien jullie de community binnen 10 jaar? Wat hopen jullie nog te kunnen doen, zijn er nog plannen in aantocht?

“Op een jaar tijd hebben wij zo’n 10.000 downloads verzameld. We zijn daar enorm fier op. Dat is uit het niets gegroeid en er is enorm veel interesse voor. We willen dus zeker blijven doen wat we nu aan het doen zijn en dat verder mooi uitbouwen. Met een ambitieuze droom en een zot plan zijn we eigenlijk gewoon begonnen. Nooit gedacht dat het ons zou lukken om Esther Perel te boeken, maar we wouden wel van de eerste keer sterke namen op ons podium. Echt die kwaliteit doortrekken samen met de content en dat contentement. Verder zouden we ook graag retreats voor vrouwen in business organiseren. Maar dat is dan weer richting een kleine community, waarin we unieke ontmoetingen en ervaringen kunnen aanbieden. Die dromen willen we waarmaken en dat doen we stap voor stap.”

/

Empower your Network vindt plaats op maandag 13 juni in het Kursaal van Oostende. Info en tickets vind je hier. Early bird tickets zijn nog verkrijgbaar tot 22 april.

Nog een tip van de dames: Verwen jezelf, kom een dagje vroeger en geniet van een weekendje in Oostende! Generation WOW biedt bij je ticket namelijk het volgende aan: een gratis bezoek aan Mu.ZEE, bij reservatie bij Brassi een garnaalkroket met champagne. Daarnaast ook nog 15% korting bij het boeken van je overnachting bij Thermae Palace met de ‘Generation Wow’ code. Begin na de businessconferentie gemotiveerd en geïnspireerd aan een nieuwe werkweek.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Business, Netwerkevent, Powervrouwen.