Emma Gelaude blikt terug op de maand juni
©

Emma Gelaude blikt terug op de maand juni

Leestijd: 1 min

Elke maand licht modeonderneemster Emma Gelaude toe welke gebeurtenissen of trends haar bijbleven uit de afgelopen maand. Wat maakte de maand juni zo bijzonder? Deze boeken, podcasts en expo's las, beluisterde en/of loofde Emma:

/

Podcast: Style Like U

Eerlijk en heel erg inspirerend zijn de interviews van moeder-dochter duo Elisa Goodkind en Lily Mandelbaum. Met als doel meer diversiteit in de media te brengen laten ze diverse rolmodellen aan het woord die trots buiten de normen staan en comfortabel in hun vel zitten. Hun meest bekende project is “The What’s Underneath” videoserie waarbij personen intieme verhalen delen over hun proces van zelfacceptatie in een wereld met ridicule schoonheidsstandaarden.

Beluisteren, doe je hier.

/

Boek: Paulo Coehlo – De Alchemist

paulo coelho-emma-gelaude

Een klassieker die ik op mijn vijftiende al eens las en nu opnieuw bovengehaald heb met de zomer in zicht. Een onwaarschijnlijk mooi verhaal over een schaapherder Santiago die op zoek gaat naar het geluk. Een dun boek maar waar de essentie van het leven in beschreven staat.

Lees ook: 5 feministische boeken om mee te nemen op vakantie. 

/

Initiatief: Behind The Scars

Sophie Mayanne is een 26-jarige fotografe uit Londen met een onmiskenbare voorkeur aan rauwe, opvallende beelden. Sophie lanceerde in 2017 het initiatief “Behind The Scars”, een project met littekens in alle soorten en maten en de verhalen erachter. Ondertussen heeft ze meer dan 300 littekenportretten en -verhalen vastgelegd om zo de wereld aan te moedigen de huid te omarmen waarin ze zich bevinden.

behind_the_scars_emmagelaude

Behind The Scars

https://www.behindthescars.co.uk/

/

Instagram: @dietprada

Een absolute hype met reden. Wie hen nog niet volgt, wees zeker, dit wordt je favoriete account deze zomer. Het anonieme duo achter deze populaire instagram van 1,4 miljoen volgers is ondertussen 4 jaar bezig en ontketende al talloze rellen (met reden) in de mode-industrie. Met een ongeziene kennis van de modegeschiedenis spotten ze elke gelijkenis in een collectie of kledingstuk waardoor copycats instant karma mogen verwachten op social.

dietprada_emmagelaude

Diet Prada

/

Quote: true style is self acceptance – Elisa Goodkind (Style Like U)

quote-emma-gelaude

Een eigen stijl hebben gaat in se over aanvaarden wie je bent.

Je laat alle complexen los die je hebt over jezelf en je lichaam. De kritieken en vooroordelen van de maatschappij (en ellendige ex-vriendjes) om in een bepaald kader te passen, gooi je ook overboord. En je kleed je enkel nog voor én vanuit jezelf in combinaties en kleuren die een vertaling zijn van wie je bent en wat je voelt.

De Style Like U podcast gaat integraal over deze topic en hoe personen hierin slagen.

Lees ook: 5 inspirerende podcasts over fashion die de moeite waard zijn. 

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Emma Gelaude, Lifestyle, Mode, Trends.