Duurzaam verdwalen in de leuke eerste expo van Club Content
© Heather Dobson

Duurzaam verdwalen in de leuke eerste expo van Club Content

Leestijd: 1 min

Geen topic zo hot als duurzaamheid anno 2018 en dat hebben Manon Acke en Ella Daeleman van Club Content maar al te goed begrepen. Daarom willen ze ons dit jaar (en vermoedelijk volgend jaar ook) verrassen met allerhande events, exposities en workshops rond het thema. De tentoonstelling 'Vlindereffect' bijt morgen de spits af in Antwerpen.

Het vlindereffect, aka The Butterfly Effect, is niet alleen een erg verdienstelijke thriller met Ashton Kutcher in de hoofdrol, het is ook een theorie die zegt dat zelfs de kleinste luchtverplaatsing aan de ene kant van de wereld een orkaan kan veroorzaken aan de andere. Of hoe kleine oorzaken grote gevolgen kunnen hebben. The devil is in the details, dat weten we al langer. En maar goed ook, want als het op duurzaamheid aankomt, is dat een goede zaak.

Je hoeft immers geen grootse daden te stellen om Moeder Natuur een handje te helpen. Zelfs kleine dingen maken het verschil. Slappe groenten in de groentelade van je koelkast? Maak er soep mee en verklein zo de 33 kg zware, eigenlijk nog perfect eetbare, afvalhoop die de gemiddelde Belg jaarlijks in zijn vuilnisbak kiepert. Vervang flessenwater door kraantjeswater en je maakt direct een impact op de helaas nog steeds groter wordende hoeveelheid plasticafval.

duurzaamheid

Heather Dobson

Ideeën om duurzaamheid leuk, economisch voordelig en vooral praktisch bruikbaar te maken, hebben ze bij Club Content te over. En met hun expo Vlindereffect willen ze die graag met jou delen. Zo verzamelden Manon en Ella interessante artikels uit Belgische en internationale magazines, en laten ze je kennismaken met de leukste boeken over duurzaamheid.

Quotes van lokale change makers zoals Murielle Scherre (La Fille d’O), Jeroen Vereecke (Boomtown) en Nicolas Lambert (Fair Trade Belgium) fleuren de muren op samen met de verrassend hypnotiserende beelden van zwerfvuil van de Nederlandse fotografe Thirza Schaap.

De Gentse illustratrice Matilde Everaert brengt mini tips voor een maxi impact op haar eigen, unieke manier tot leven en Eva Daeleman kroop speciaal voor de gelegenheid zelfs drie minuten lang in de huid van Moeder Natuur. Het resultaat kan je, zittend te midden van een paar prachtige groene planten, beluisteren tijdens de expo Vlindereffect.

duurzaamheid

Heather Dobson

Expo ‘Vlindereffect’ van Club Content, van 24 januari tot en met 7 februari, op de eerste verdieping van St. Vincents conceptstore, Kleine Markt 13, 2000 Antwerpen, www.clubcontent.be.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Antwerpen, Conceptstore, Duurzaamheid, Expo, St. Vincents.