Droge handen? Zo maak je zelf een hydraterend masker voor je handen
© Unsplash

Droge handen? Zo maak je zelf een hydraterend masker voor je handen

Door Enya Torrez
Leestijd: 1 min

De afgelopen weken hebben we massaal onze handen gewassen. Dit betekent wel dat onze handen enorm droog zijn geworden. En ondanks al dat insmeren met handcrème, verandert er maar weinig. Herken jij het probleem? Maak dan net zoals ons eens dit hydraterende masker voor jouw handen.

/

DIY

Hier zijn we weer. Een simpele diy om jezelf mee bezig te houden deze quarantaineperiode. Het enige wat je deze keer nodig hebt is een rijke handcrème of kokosnootolie en wat huishoudfolie. Valt goed mee, toch?

Stap 1:

Smeer eerst en vooral je handen rijkelijk in met de handcrème of koksnootolie. Besteed wat extra aandacht aan de extra droge plekken. Het masseren helpt de doorbloeding van je huid te stimuleren. En de ontspanning die het daarbij ook nog eens bezorgt, nemen we er maar al te graag bij.

Stap 2:

Breng nogmaals een laag handcrème aan en wikkel je handen in de huishoudfolie. Opgepast, wikkel de huishoudfolie niet te straks rondom je handen, het moet nog steeds comfortabel aanvoelen. Doordat de folie je huid opwarmt, zullen je poriën zich open zetten en worden deze dieper gehydrateerd door de handcrème.

Stap 3:

Geniet! Het handmasker laat je er zolang op als jij zelf wilt. Dus zet een heerlijk muziekje op, kick back en relax.

Lees meer Marie Claire op: Het Belgische modehuis Delvaux opent een webshop, Quarantaine trend: de DIY bleached jeans en S.O.S uitgroei: mijn kapper en nagelsalon zijn toe, wat nu?.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Handcrème, Handmasker, Thuisspa.