Doutzen Kroes ontwerpt badmodecollectie voor Hunkemöller
© Pers

Doutzen Kroes ontwerpt badmodecollectie voor Hunkemöller

Leestijd: 1 min

Op 18 april presenteerde topmodel Doutzen Kroes haar eerste badmodecollectie in samenwerking met Hunkemöller in Berlijn. De collectie, die geïnspireerd is op de vele reizen die Doutzen maakte, bevat naast bikini's en badpakken ook andere strandkledij en accessoires. 

Als ambassadrice van Hunkemöller ontwierp Doutzen Kroes eerder al een lingerie- en sportcollectie voor het merk. Nu is het eindelijk tijd voor haar eerste badmodecollectie. Samen met CEO Philip Mountford en hoofdontwerpster Zoë Price-Smith stelde Doutzen enkele weken geleden trots de collectie voor in Berlijn.

Hunkemöller

Sebastian Semmer

Het industriële Fabrik 23 was, helemaal volgens thema, omgetoverd tot een Cubaanse strandhut. Exotische planten, lekkere mojito’s en een liveband die Cubaanse muziek speelde, brachten de aanwezigen in een zomerse stemming. Zelfs Doutzen zei geen nee tegen een dansje.

Hunkemöller

Sebastian Semmer

Ik had een moodboard met mijn favoriete badkleding, en Zoë en ik bekeken dan welke snits, modellen en kleuren ik het mooist vond. We vonden comfort heel belangrijk en de collectie moest ook een bohemian look uitstralen. Het was een fijn creatieproces. – Doutzen Kroes

Maar nu over de collectie zelf. Doutzen heeft zich laten inspireren door haar vele reizen en de nieuwe plaatsen die ze gaandeweg ontdekt heeft. Die bohovibe is terug te vinden in details als kralen, schelpjes, muntstukken, franjes en kwastjes. Dankzij de verschillende pasvormen en maten is er voor elk wat wils. Bovendien biedt de collectie naast bikini’s en badpakken ook cover-ups, strandlakens en strandtassen.

Hunkemöller

Pers

Hunkemöller

Pers

Hunkemöller

Pers

Wil je graag meer weten over de collectie? Lees dan binnenkort het interview met Doutzen Kroes in het Juninummer van Marie Claire (vanaf 24 mei in de winkel).

De Doutzen’s Stories badmodecollectie van Hunkemöller is vanaf begin mei te koop in de winkels van de keten en online via www.hunkemoller.be

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Badmode, Doutzen kroes, Doutzen's stories, Hunkemöller.