Geachte Prof: VUB, Amnesty International en UZ Brussel schrijven voor ter dood veroordeelde Djalali
© Djalali Facebook

Geachte Prof: VUB, Amnesty International en UZ Brussel schrijven voor ter dood veroordeelde Djalali

Door Jana Frambach
Leestijd: 1 min

Vandaag organiseert de VUB en het UZ Brussel een schrijfactie voor prof. Ahmadreza Djalali. Dat is een Iraanse gastlector aan de VUB. Hij werd eind vorig jaar zonder proces veroordeeld tot de doodstraf in Iran. Zijn vaderland beschuldigde hem van spionage. Met de schrijfactie wil de VUB en UZ Brussel ervoor zorgen dat Djalali's vonnis wordt herbekeken.

Hoop na de doodstraf

De schrijfactie vindt vandaag tussen 12 en 14u plaats in het restaurant van de Brussels Health Campus, in Jette.  Dr. Gerlant van Berlaer is een vriend en collega van Djalali. Hij leest bij de start van de actie zijn persoonlijke brief voor aan Djalali. Vanaf dan zullen alle deelnemers zoveel mogelijk brieven schrijven voor de professor. Vervolgens worden de brieven verstuurd naar Djalali’s vrouw in Zweden. Op die manier hopen de deelnemers haar en Djalali een hart onder de riem te steken.

Aandacht, aandacht!

Met het resultaat van de schrijfactie hoopt Amnesty International de aandacht van de Iraanse media te trekken. De VUB en het UZ Brussel maken dan weer een rapport op over de actie. Dat zullen ze aan de Iraanse ambassadeur bezorgen. Het doodsvonnis is al afgehandeld in Iran. Voor hen is het een besloten zaak waar ze niet meer naar om kijken.

Het is niet de eerste keer dat onze landgenoten opkomen voor de professor. Eerder werd er al een protestactie gevoerd voor de Iraanse ambassade in Brussel.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >