Bakkerij Domestic: gezellig ontbijten en lunchen in Antwerpen
© Domestic

Bakkerij Domestic: gezellig ontbijten en lunchen in Antwerpen

Leestijd: 1 min

Na de originele Domestic in de Steenbokstraat op Zurenborg, vonden sterrenchef Julien Burlat en zijn echtgenote Sophie Verbeke het tijd voor uitbreiding. Bakkerij nummer twee met dezelfde naam vond zijn thuis in de Lange Gasthuisstraat, vlakbij de winkelstraten. 

Een lunch, een heerlijk ontbijt of gewoon een brood halen? Bij Domestic belanden enkel de beste producten op je bord. We kennen Burlat en Verbeke van hun sterrenzaak Dôme in de Grote Hondstraat, waar net voor Kerst de laatste gerechten op tafel werden gezet. Voor het duo was het na 14 jaar tijd voor een nieuwe uitdaging. Die vonden ze met Domestic, hun bakkerij en kruidenierszaak op Zurgenborg. En dat verhaal heeft nu een staartje gekregen.

Het prachtige pand in de Lange Gasthuisstraat wordt momenteel nog overschaduwd door de bouwwerken waar vroeger de Standaard Boekhandel zat, maar eens je binnenstapt, is die chaos meteen vergeten. Vooraan bestel je je authentiek zuurdesembrood, pistolets of patisserie, huisgemaakte paté-in-korst of confituur van Christine Feber. Achteraan in de cuisinette neem je plaats om te genieten van een ontbijt, een soep of sapje of een van de kleine gerechten op de kaart. De binnenkoer is voorzien van een verwarmd terras. En goed nieuws voor wie zich aan de drukte van koopzondagen waagt: je kan hier terecht voor een rustige pauze.

Domestic, Lange Gasthuisstraat 5, 2000 Antwerpen. Geopend van woensdag tot zaterdag, 8u30 tot 18u. Ook open op koopzondag. 

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Antwerpen, Lunch, Ontbijt, Uiteten.