De ‘dochters van’: nieuwe muzes van de mode
© Burberry/Angelo Pennetta

De ‘dochters van’: nieuwe muzes van de mode

Leestijd: 1 min

Zeggen de namen Lily-Rose Depp, Iris Law, Kaia Gerber en Frances Bean Cobain je niet veel? Toch zijn ze allemaal dochters van grote sterren. Wat ze nog met elkaar gemeen hebben is dat de grootste modemerken om hen vechten. Maak kennis met de 'dochters van', de nieuwe muzes van de mode. 

Lily-Rose Depp voor Chanel

Merci Karl😘

Een bericht gedeeld door Lily-Rose Depp (@lilyrose_depp) op

Lily-Rose Depp moeten we waarschijnlijk niet meer aan je voorstellen. De laatste jaren zien we de dochter van Vanessa Paradis en Johnny Depp werkelijk overal verschijnen: op de covers van de grootste magazines (waaronder die van Marie Claire België!), als gezicht van bekende merken, op de catwalk, in de cinema,…

Lily-Rose maakte in december 2016 haar catwalkdebuut tijdens de Chanel Métiers d’Art show in Parijs en tijdens de Haute Couture Fashion Week in Parijs afgelopen januari sloot ze de Chanel show af in een poederroze trouwjurk. De 17-jarige is goed op weg om de nieuwe muze van Karl Lagerfeld te worden, lijkt ons.

/

Iris Law voor Burberry

Haar grote blauwe ogen doen ons denken aan haar vader, de uiterst aantrekkelijke Jude Law. Wat haar carrière betreft treedt Iris echter niet in de voetsporen van haar ouders, maar wel in die van haar meter Kate Moss. Na model te hebben gestaan voor de Teen Vogue in 2015 heeft de jonge Britse haar roeping gevonden. Vandaag is de 16-jarige Iris het gezicht van de reclamecampagne van de nieuwe lipstick van Burberry, de Liquid Lip Velvet. 

/

Kaia Gerber voor Marc Jacobs Beauty

me oh my @marcbeauty by #davidsims

Een bericht gedeeld door Kaia (@kaiagerber) op

Kaia Gerber is het evenbeeld van haar moeder, het Amerikaanse ex-topmodel Cindy Crawford: prachtige bruine lokken, volle wenkbrauwen en eindeloos lange benen.

Op de jonge leeftijd van 13 jaar begon Kaia al te poseren voor verschillende modemagazines. Vandaag heeft de 15-jarige al meerdere magazinecovers op haar naam staan, is ze onder andere model voor Alexander Wang en is ze de nieuwe ambassadrice van Marc Jacobs Beauty. Haar toekomst is verzekerd. 

/

Frances Bean Cobain voor Marc Jacobs

Frances Bean Cobain stars in the Marc Jacobs Spring ’17 ad campaign photographed by David Sims.

Een bericht gedeeld door Marc Jacobs (@marcjacobs) op

Frances is niemand minder dan de dochter van de frontman van Nirvana, Kurt Cobain, en van de zangeres Courtney Love. Volgens de foto’s die ze deelt op haar Instagramaccount lijkt de 24-jarige de rock ’n roll attitude van haar ouders geërfd te hebben. Marc Jacobs koos haar als het nieuwe gezicht van zijn lente-zomercollectie 2017. De ontwerper vertelt dat hij altijd al bewondering had voor de schoonheid, kracht en unieke persoonlijkheid van Frances.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Burberry, Chanel, Frances Bean Cobain, Iris Law, Kaia Gerber, Lily-Rose Depp, Marc Jacobs, Muze.