Sterren op en naast de catwalk bij de Chanel Métiers d’Art-show
© Chanel

Sterren op en naast de catwalk bij de Chanel Métiers d’Art-show

Leestijd: 1 min

Op dinsdag 6 december vond de Chanel Métiers d'Art-show plaats in het vernieuwde Ritz in Parijs. Met de Métiers d'Art-show, die buiten de gewone modeweken valt, wil het modehuis de nadruk leggen op het vakmanschap waardoor keer op keer prachtige collecties gerealiseerd kunnen worden.

Het Ritz, waar Gabrielle Chanel zelf een tijd gewoond heeft, was de uitgelezen plek voor de show rond het thema Paris Cosmopolite. De modellen liepen tussen de tafels van de genodigden door, wat interactie mogelijk maakte en waardoor een soort Café Society sfeer gecreëerd werd. Zowel naast als op de catwalk waren heel wat beroemdheden te spotten. Zo maakte Lily-Rose Depp haar catwalkdebuut en ook actrice en ex-topmodel Cara Delevigne en zanger Pharrell Williams liepen mee. Onder de gasten waren Vanessa Paradis, Willow Smith en Caroline de Maigret.

Ritz Paris

Ritz Paris

De uiterst elegante silhouetten, met geaccentueerde tailles en neutrale kleuren met rode en gouden accenten, werden geïnspireerd op “de avondjurken die vrouwen vroeger droegen om te gaan dineren in het Ritz”, aldus Karl Lagerfeld. De collectie bevat natuurlijk ook enkele iconische stukken zoals het tweed jasje, maar ditmaal in een ultra-vrouwelijke versie met een moderne twist.

Lily-Rose Depp

Lily-Rose Depp

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Cara Delevingne, Chanel, Karl Lagerfeld, Lily-Rose Depp, Métiers d'art, Paris Cosmopolite, Pharrell Williams, Ritz Paris.