Dit is waarom je nat haar beter meteen na het douchen droogt
© Schutterstock

Dit is waarom je nat haar beter meteen na het douchen droogt

Leestijd: 1 min

Slechts nieuws voor alle luie beautyliefhebbers. Je dacht misschien dat je nat haar het best aan de lucht laat drogen in plaats van met een haardroger, maar niks is minder waar. Een expert heeft nu onthuld dat je nat haar best meteen na de douche droogt.

Iedereen weet dat het gebruik van een warme haardroger schadelijk is voor onze lokken. Daarom dachten we een lange tijd dat het veel gezonder was om je haren gewoon aan de lucht te laten drogen. Maar blijkbaar is het toch schadelijker dan we denken!

Splitgevaar

Volgens dokter Tim Moore is je haar op een natuurlijke manier drogen nog schadelijker dan een haardroger. “Nat haar zwelt op en oefent druk uit op de cortex van het haar, dat is de buitenste laag die eruitziet als een rij dakpannen. Hierdoor worden de haren zwakker en zullen ze sneller breken. Nat haar is de helft minder sterk dan normaal. Hoe langer je haar nat blijft, hoe breekbaarder het wordt en hoe meer je punten gaan splitten.”

Uit het onderzoek van Moore blijkt dat het beter is om je haar meteen te drogen met een haardroger, maar dan op de laagste stand. “Dep eerst je haar droog met een handdoek. Ga vooral erg voorzichtig te werk, hardhandig zijn is ook erg schadelijk voor je lokken. Gebruik voor het föhnen ook eerst een beschermende hittespray en droog daarna je haar op de laagste stand. Om je haar in de plooi te leggen, mag je het toestel wel op de warme stand zetten. Droog haar is namelijk veel steviger dan nat haar”, aldus Moore.

Daarnaast laat de wetenschapper weten dat je ook best niet gaat slapen met nat haar. Tijdens je slaap lig je vaak in vreemde houdingen, waardoor je haar sneller gaat klitten. Het resultaat: je wordt de dag erop met een extreem warrig kapsel. Vaak moet je ook de grove middelen bovenhalen om alle klitten uit je lokken te krijgen en dat is opnieuw echt schadelijk voor je haar.

Bron: Marie Claire Australië

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Haar drogen, Nat haar.