Getest: de Dyson Supersonic haardroger
© Pers

Getest: de Dyson Supersonic haardroger

Door Belen Ucros en Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Sommige mensen willen graag de planeet Mars veroveren, terwijl andere, meer Aardse personen, vooral de strijd willen aangaan met hun haar. Zal de Dyson Supersonic haardroger ons voorgoed verlossen van die vervelende bad hair days?

De belofte

De belofte van Dyson is simpel. De Supersonic haardroger droogt je haar sneller dan andere toestellen, waardoor het minder schadelijk is voor je haar. En dat allemaal zodat ons haar zou stralen als nooit te voren. Hij belooft gladder, zachter en sterker haar dan ooit.

Het concept

Het concept van de Dyson Supersonic is simpelweg innoverend. Na de heruitvinding van stofzuigers, innoveert de Britse firma nu ook op het gebied van haarverzorging.

Om vocht uit het haar te verwijderen, werkt de haardroger volgens een dubbel principe: een luchtstroom drijft het water uit je haar en de warmte laat de rest verdampen. Het probleem is, hoe meer we ons haar blootstellen aan hitte, hoe erger we het gaan beschadigen. Net daarom kiest Dyson voor een super krachtige motor die een tot drie keer betere luchtstroom heeft. Daarnaast is het toestel ook voorzien van een beveiliging die ervoor zorgt dat het toestel nooit warmer dan 100°C wordt.

Dankzij deze techniek worden de cuticula van ons haar beschermt. Je kan de haarschubben vergelijken met de dakpannen van een huis om te beseffen hoe belangrijk ze zijn voor je haar. In totaal hebben 103 ingenieurs meer dan acht jaar lang gewerkt aan de Dyson Supersonic. Voor het eindresultaat werden maar liefst 600 prototypes gemaakt.


Het resultaat

De Dyson Supersonic is niet enkel vernieuwend, het toestel is ook gewoon erg mooi. Op het vlak van designs kunnen we stellen dat de Supersonic de Iphone onder de haardrogers is.

Wanneer we het toestel uit de verpakking halen, zijn we nog enthousiaster. Het korte handvat biedt meer manoeuvreerbaarheid, de krachtige motor is een pak stiller dan andere toestellen en de verschillende opzetstukken zijn eenvoudig verwisselbaar dankzij een magneetsysteem.

Normaal kijken we op tegen het wassen van ons haar, omdat we daarna moeten föhnen. Met deze Dyson Supersonic is dat verleden tijd. Ons haar is droog en glanzend in een recordtijd!

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Dyson, Dyson Supersonic, Getest, Haardroger.