De redactie van Marie Claire test: de verjongende dagcrème
© MCB

De redactie van Marie Claire test: de verjongende dagcrème

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Van het woord anti-aging, uitgevonden door marketeers in de jaren 80, houden we niet. Er zijn synoniemen genoeg: pro age, age perfect en slow age. We zijn trots op onze rijpe huid, inclusief fijne lijntjes en rimpels. Wél belangrijk is het smeren met de juiste crèmes.

/

Joëlle Lehrer, print coördinator fr, test ‘Dior Prestige La Crème’ van Dior

★★★★☆

Waarom getest? “De hoogwaardige crème is afkomstig uit de tuinen van Dior in Granville, Normandië. De roos die daar groeit, is het hoofdbestanddeel van het product. Tests beloven een zichtbare verjonging, als je smeert zou de huid er na acht weken vier jaar jonger uitzien.”

Minpunten? “Afhankelijk van het huidtype moet de behandeling vergezeld gaan van een andere crème. Mijn dunne huid heeft een extra vochtinbrengende crème nodig, anders droogt ze na een paar uur uit. Het prijskaartje is pittig: als men niet consequent en nauwkeurig is in het gebruik ervan, is het zonde om hem te bezigen.”

Goedgekeurd? “De textuur is fijn en aangenaam, ik heb slechts twee nootjes van de crème nodig om mijn gezicht te bedekken. Ik verwen mezelf en breng hem ook aan op mijn hals en decolleté. Mijn huid tintelt een beetje net na het aanbrengen maar ik voel snel het straktrekkende effect.”

/

Kim De Craene, beauty editor, test ‘Firming Cashmere Cream’ van Caudalie

★★★☆☆

Waarom getest? “Eens we de 40 naderen, daalt de productie van collageen en hyaluronzuur drastisch. We verliezen aan stevigheid, wat leidt tot steeds zichtbaardere rimpels. De crème belooft een vervijfvoudiging van de collageenproductie en een verdubbeling van de hyaluronzuurproductie. Dr. David Sinclair, gekend als goeroe van het eeuwige leven, is één van de grootste specialisten in de strijd tegen veroudering en hielp Caudalie bij het ontwikkelen van het product.”

Minpunten? “Ik zie parfum opduiken in het ingrediëntenlijstje. De crème ruikt lekker, naar basilicum, citroengras, kamille, tijm en oranjebloesem. Maar als je een gevoelige huid hebt, kan parfum huidallergieën veroorzaken. Opletten dus.”

Goedgekeurd? “De luxueuze crème voelt – zoals de naam belooft – aan als kasjmier. De second skintextuur maakt de huid zacht en laat ze comfortabel aanvoelen, met een fluweelzachte finish.”

/

Elspeth Jenkins, fashion director, test ‘Le lift Pro Crème Volume’ van Chanel

★★★★☆

Waarom getest? “De beautyproducten van Chanel zijn net zo weelderig als een designertas. En aangezien mijn budget het niet toelaat om regelmatig in een nieuw accessoire te investeren, haal ik het luxegevoel uit een weldadige crème als Le Lift Pro Crème Volume. De volledige lijn speelt in op de jeudigheidsdriehoek: de zone tussen de jukbeenderen en de punt van de kin. Danzij de enzymatische actieve werkstof melipona worden de volumes van het gezicht strakker en is de huidstructuur versterkt.”

Minpunten? “Er wordt aanbevolen om de crème samen te gebruiken met een massagetool. Maar om eerlijk te zijn, durf ik deze stap wel eens over te slaan.”

Goedgekeurd? “Ik ben dol op deze crème. Ik draag hem onder mijn foundation. Na een hele dag ziet mijn huid er nog gevoed uit en zijn er rond mijn neus geen droge vlekjes te zien. De crème is ook weer niet té rijk of vettig.”

Lees ook: Kerstcadeaus 2022: de leukste tips voor boeken– en papierwarenliefhebbers

/

Sophie Bevers, art director, ‘Hyaluron-Filler + Elasticity Dagcrème SPF15’ van Eucerin

★★★★☆

Waarom getest? “Eucerin creëerde een prestigegamma voor de rijpere huid, hun dagcrème is bedoeld voor vrouwen vanaf 45 jaar die het beste willen voor hun huid. De drie voornaamste ingrediënten, hyaluronzuur, Thiamidol1 en het Collageen-Elastine Complex, zijn efficiënt tegen tekenen van veroudering.”

Minpunten? “Ik merkte een lichte verbetering van diepe rimpels, maar niets buitengewoons. Misschien moet ik de routine aanvullen met het serum van de lijn. Jammer dat het product in een potje zit en niet in een tube, voor een betere bewaring.”

Goedgekeurd? “De dikke textuur en de delicate geur zijn aangenaam en geven echt de indruk de huid te voeden. Mijn droge en gevoelige huid kan wel eens trekken en jeuken, maar deze crème geeft een comfortabel, niet-vettig gevoel. Ik ben benieuwd of hij hulp zal bieden tegen de winterse kou. De prijs-kwaliteitverhouding van het product is verbluffend.”

Lees ook: Kerstcadeaus 2022: de mooiste lingerie en nightwear om te geven of krijgen

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Dagcrème.