De favorieten van onze fashion director Elspeth Jenkins
© EJ

De favorieten van onze fashion director Elspeth Jenkins

Leestijd: 2 min

Marie Claire's fashion director Elspeth Jenkins verklapt elke maand haar favorieten onder de noemer 'live, love, laugh en laat maar'. Waarbij live voor de plekken staat waar wij willen zijn, love de dingen die we willen uitproberen, laugh waar we strijk mee gaan en laat maar betekent gewoon nevermind.

/

LIVE

Wat is dat toch met die stedenoorlog? In elk gesprek heeft er altijd iemand wel een mening over de paar steden die ons land rijk is. De pro en con’s vliegen rond.

En het gaat meestal tussen Antwerpen of Brussel. Terwijl ik gewoon voor Genk ga, weetgewel. Nee serieus, ik heb altijd trouw gezworen aan de café’s rond het Mechelseplein in Antwerpen en zette -als het even kon – er liefst geen poot buiten. Tot ik Brussel tijdens de pandemie heb leren kennen. Al was het toegegeven vaak achter de gevel aan een rijkelijk gevulde tafel bij vriend of vriendin. Van zijn prachtige art nouveau en art deco parels (ik ben een fan), topboetieks aan de Waterloolaan, tot de zalige eetadressen aan de Zavel. Ik ben misschien geen Dansaertvlaming, maar ik ben niet vies van een shopke doen in de Kartuizersstraat, kortom: Bxl heeft het. En met ‘het’ bedoel ik ook een gloednieuw 5-sterrenhotel, pal in het centrum aan het Martelaarsplein.

Hotel Juliana heeft zusjes in Parijs en Cannes en werd volledig ingericht door eigenaars familie Cléton, in samenwerking met designer Eugenio Manzoni die de eclectische kunstwerken, die je overal in het gebouw tegenkomt, mee hielp samenstellen. Er zijn 37 kamers en 6 suites, elk uniek ingericht met verfijnd linnengoed en mozaïeken in de badkamer. Droom verder met de selectie Molton Brown producten die je ter beschikking hebt. Hotel Juliana is een eclectische schuilplaats die rust en luxe uitstraalt, te midden van het drukke centrum. In de kelder ontdek je ook het prachtige zwembad.

Dit adres is een must-visit, al is het maar voor de fantastische Monte Christo sandwich op de ontbijtkaart.

Meer info op de website

/

(All you need is) LOVE

Ah, is het binnenkort Valentijn? Niets van gemerkt. Ondanks dat ik geen romantische ziel ben, ben ik wel helemaal verliefd op deze collab tussen Estée Lauder en Essentiel Antwerp.

Beide merken werden opgericht door glamoureuze vrouwen met een duidelijke visie voor hun labels. Dus deze Kiss My Essentiel Antwerp Limited Edition pouch boordevol Estée Lauder producten doet het helemaal voor mij. Flirty en origineel… Het perfecte cadeau voor jezelf.

€ 75, verkrijgbaar vanaf 25/01 via de website

Elspeth Jenkins

/

LIKE

Ooooffff, ze zijn stevig geprijsd, maar dat houdt celebrity fans als Alexa Chung en Victoria Beckham niet tegen om de producten van Augustinus Bader uit te roepen tot hun absolute favoriet.

De man achter het high end skincare merk is professor Augustinus Bader.

De professor ontwikkelde de gepatenteerde TFC8 technologie, wat staat voor Trigger Factor Complex, en opgemaakt is uit natuurlijke aminozuren, hoogwaardige vitamines en gesynthetiseerde moleculen die onze huid zelf aanmaakt.

TFC8 voedt en beschermt de huid door zijn eigen capaciteit van vernieuwing te stimuleren.

Ik testte The Eye Cream uit. En hate to say I told you so, maar mijn lachrimpels zijn na 3 weken al minder zichtbaar en donkere kringen verdwenen. Mooi zijn doet geen pijn, maar kost wel geld.

Vanaf € 170 via de website

De favorieten van onze fashion director Elspeth Jenkins - 10

 

 

/

LAAT MAAR

Kringen van strooizout op je leren Prada’s! Bestaat er iets hatelijker aan de winter?

Met de zalig zachte winterboots van MOU heb je dit probleem niet (of toch minder). Ze houden je voeten niet alleen heerlijk warm, maar zijn ook gewoon stylish. Meer moet dat niet zijn.

Vanaf € 209 via de website 

Elspeth Jenkins De artikels van >

Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België. Ze leeft voor murder mysteries en omschrijft Hercule Poirot als haar droomprins. Hij mag het raadsel van de verdwenen Prada sandalen uit haar kast komen oplossen.