De favorieten van onze fashion director Elspeth Jenkins
©

De favorieten van onze fashion director Elspeth Jenkins

Leestijd: 2 min

Marie Claire's fashion director Elspeth Jenkins verklapt elke maand haar favorieten onder de noemer 'live, love, laugh en laat maar'. Waarbij live voor de plekken staat waar wij willen zijn, love de dingen die we willen uitproberen, laugh waar we strijk mee gaan en laat maar betekent gewoon nevermind.

LIVE

Onder het motto: live a little… Wat denken jullie van een weekendje Londen? Het is ondertussen al zólang geleden. Schiet mij niet dood als de regels weer zouden veranderen, maar voorlopig kan je met een Europees digitaal coronacertificaat zonder testverplichting naar het Verenigd Koninkrijk. Misschien net op tijd om het 70-jarig jubileum van Queen Elizabeth II mee te vieren?

Ik heb mijn oog laten vallen op The Lost Poet: dit curated townhouse met slechts 4 suites in hartje Notting Hill. De bohemian vibes van Portobello Road beleef je binnen en buiten de muren van dit heerlijke oord van rust, comfort en luxe.

Enne… vanaf € 44 heb je al een ticket met Eurostar naar Londen, de tickets zijn de ganse zomer ook flexibel, dus dat draagt alleen maar bij aan een zorgeloze trip vol avontuur. Oh Londen, wat heb ik je gemist!

Je boekt er een suite vanaf £ 289.

/

LOVE

Bij Torfs kan je vanaf nu naast leuke schoenen ook volledige looks shoppen, dit nieuwtje werd gelanceerd op een Fashionated event, een campagne waarin sterke vrouwen en leuke mode centraal staan.

De runway looks zijn gestyled door styliste Farah El Bastani en dus te ontdekken op de website van Torfs. Onder het motto sterk in je schoenen, wil de Belgische retailer met de kledingcollectie inspireren, verbinden en je zelfvertrouwen een boost geven. Deze looks van Miracles (het merk gaat ondertussen verder onder de naam AC by Annelien Coorevits en is zeker de moeite om te ontdekken) en Vila doen het alvast voor mij. Had ik al gezegd dat ik in juni een week naar St-Tropez trek? Ik ga daar heel sterk mijn schoenen uittrappen op het strand en lekker niks doen. De vakantielooks van Farah doen mij alvast wegdromen van betere oorden.

#fashionated #sterkinjeschoenen

/

LAUGH

Ik kreeg de laatste weken meermaals de vraag of ik dit jaar festivals ga doen? Zolang er een hotelkamer en een VIP-wc in de buurt is, zeg ik ja. En kom nu niet met modder gooien over het feit dat ik een luxepop ben, daar is dankzij het Belgische weer deze zomer gegarandeerd nog genoeg tijd voor over.

Oké, terug naar de festivals. Ray-Ban en Meta lanceren de Ray-Ban Stories, de eerst slimme bril in Europa. De klassieke zonnebril zoals iedereen hem kent/heeft, maar wat deze zo uniek maakt, zijn de ingebouwde camera’s, subtiel aan de bovenkant van het frame waarmee je hands free kan foto’s maken of filmen dankzij een ingebouwde opnameknop. De twee geïntegreerde 5MP-camera’s staan rechtstreeks in contact met de Facebook View- app voor iOS of Android, zodat jij tijdens een concert niet meer naar je smartphone moet grijpen. Je neemt alles op met je RayBan en post het dan later op Facebook, Instagram, WhatsApp, Twitter en andere sociale media kanalen. Zo blijft er meer tijd over voor bingedrinken, dansen en nieuwe ontmoetingen. De ideale ingrediënten voor een perfecte zomer. Je kan er trouwens ook muziek mee luisteren, omdat de speakers aan de binnenkant van het montuur zitten, wordt het geluid gedempt voor omstaanders. Nice.

Vanaf € 329.

Slimme bril

/

LAAT MAAR

Met stacken is het verleidelijk om snel een goedkoop fantasiejuweeltje mee te pikken, om dan de rest van een mooie zonnige dag met groene vingers rond te lopen. We’ve all been there, dus ik heb mij al een tijd geleden voorgenomen om te investeren in mooie stuks. Zo ontdekte ik ELICHA jewels, het Belgische juwelenmerk van Marie Wauters. Zij maakte haar droom waar tijdens de coronapandemie en noemde de lijn naar de twee meest precious juwelen in haar leven: haar kinderen. Ik ben alvast fan van de medaillons met emeralds, meteen ook mijn favo edelsteen.

Ook de Zanzibar halskettingen met edelstenen en diamanten zitten vol zomers plezier.

Vanaf € 825

 

Elspeth Jenkins De artikels van >

Editor in Chief Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.