De favorieten van onze fashion director Elspeth Jenkins
© EJ

De favorieten van onze fashion director Elspeth Jenkins

Leestijd: 3 min

Marie Claire's fashion director Elspeth Jenkins verklapt elke maand haar favorieten onder de noemer 'live, love, laugh en laat maar'. Waarbij live voor de plekken staat waar wij willen zijn, love de dingen die we willen uitproberen, laugh waar we strijk mee gaan en laat maar betekent gewoon nevermind.

LIVE

Bruxelles ma belle… Hoewel, wanneer je de lobby van het iconische Stanhope hotel binnenwandelt, waan je je toch even in de Londense wijk Kensington.

Het interieur is klassiek, maar dankzij het veelvuldig kleurgebruik en de leuke prints voel je je onmiddelijk thuis tussen de London vibes. Terwijl we ons nochtans midden in de Europese wijk bevinden.

Het 5-sterrenhotel onderging vanaf 2019 een grondige renovatie om vorige zomer terug de deuren te openen. Dat gebeurde meteen ook met een Green label: van de zonnepanelen, tot een nieuw verwarmingssysteem naar de hervulbare badproducten… Over alles is nagedacht om een zo klein mogelijke afdruk na te laten.

De vele romantische details uit de 19e eeuw waaronder de mooie eetzaal van het Brighton restaurant met prachtig beschilderd plafond geven je een echt home away from home gevoel.

Nog een leuk detail: de kamers en suites zijn vernoemd naar de personages uit Downton Abbey en de badkamers zijn volgestouwd met Molton Brown producten.

Het Stanhope hotel is het beste van Britse stijl in onze hoofdstad. Twee werelden die veel meer gemeen hebben dan ze ooit zelf nog zullen toegeven. Wat een geluk dat we niet moeten kiezen.

Boek een romantisch arrangement vanaf  €179 voor twee personen.

Stanhope

/

LOVE

Je kent het wel: we zijn er allemaal van overtuigd dat onze huid in optimale conditie is tot we worden geconfronteerd met een huidanalyse. Ouch. Ik ging langs bij de nieuwe Parfuma vestiging in Hove en werd met de neus (vol UV-schade) op de feiten gedrukt. Bij Parfuma is het doel huidverbetering. Er wordt gewerkt met exclusieve cosmeceutische merken zoals Comfort Zone, Environ en Mesoestetic, zij ontwikkelden elk verschillende oplossingen voor uiteenlopende huidbehoeften.

Voor mij was het een eerste keer met Mesoestetic, de consultatie begint met een huidanalyse, waarin we zien dat ik vooral veel last heb van roodheden en oppervlakkige UV-schade. Ik moet toegeven dat ik de SPF50 geregeld links laat liggen, maar leerde dat blauw licht van onze schermen ook veel schade kan veroorzaken dus die SPF gaat vanaf nu elke ochtend trouw op. Of ik nu een ganse dag binnenblijf of niet.

Na de huidanalyse gaat de behandeling verder met de Mesoesetic Genesis, die op anti-aging werkt. De behandeling belooft een zichtbare huidverbetering zonder pijn of snijden. En dat doet het ook. De resistive radiofrequency gebeurt met verwarmde hand van de skin experte en werkt in op de diepere lagen van de huid. Een aangename ervaring. Als je net als mij last heb van je sinussen, doet de warmte ook nog eens extra deugd.

Het resultaat: na de behandeling doen we de huidanalyse nogmaals. Mijn roodheden en pigmentatie zijn zichtbaar minder en dit na 1 behandeling.

Wie een Meso Genesis Boost-kuur van 6 behandelingen van telkens 70 minuten boekt betaalt € 720 met een korting van € 144 aan Mesoestetic producten.

Voor 1 behandeling en consultatie betaal je € 140.

Boeken kan via de website.

 

/

LOVE II

Een ander persoonlijk feelgood adresje van mij (naast elk café ter wereld) is Mo’na in Antwerpen. Ze werken met Aveda producten en de massages van Nadya zijn de beste in town. Als je weet dat ik hier al 14 jaar kind aan huis ben dan weet je genoeg. Een paar jaar geleden wisselde de zaak van eigenaar en werd mijn favo hotspot opgenomen in de Mo’na salons, beautyfans kenden de vestiging in Mechelen vast al langer. Eigenaar Stijn kwam vorig jaar met de geuren en – kaarsenlijn Augusta, vernoemd naar zijn grootmoeder die voor hem de belichaming was van elegantie en warmte.

Het gamma bestaat uit vier aroma’s die in drie verschillende uitvoeringen gepresenteerd worden: vier ‘vegan wax candles’ (home), vier sensationele massage kaarsen (body) en vier hemelse Signature Blends/Eau de Toilette (beauty) voor zowel hem als haar. De Augusta luxe aroma lijn werd door Stijn zelf gecreëerd en werd, in samenwerking met een team van ervaren parfumeurs uit de iconische parfumstad Grasse, ontwikkeld. Het zijn allemaal natuurlijke aroma’s die gecreëerd werden met hoogwaardige natuurlijke ingrediënten, vrij van GGO’s, palmolie, minerale was of paraffine.

€ 55, te koop via de website

/

LAUGH

Ik hoor mijn lief al hardop lachen wanneer ik hem straks ga vertellen dat ik nog maar eens een bloemenjurk bij heb. Maar “hij is zo zomers, en in het geel had ik er nog geen, en de snit is perfect oversized”… Soit, ik moet deze beauty niet blijven verkopen, de beelden spreken voor zich. Deze van Xandres is de musthave jurk van het seizoen. Zeg dat ik en stijlicoon Tiany Kiriloff (bij wie ik hem het eerst spotte) hem gedragen hebben.

€ 249, te koop via de website 

Xandres

 

Elspeth Jenkins De artikels van >

Fashion & Style Director Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.