De favorieten van fashion director Elspeth Jenkins
©

De favorieten van fashion director Elspeth Jenkins

Leestijd: 2 min

Marie Claire's fashion director Elspeth Jenkins verklapt elke maand haar favorieten onder de noemer 'live, love, laugh en laat maar'. Waarbij live voor de plekken staat waar wij willen zijn, love de dingen die we willen uitproberen, laugh waar we strijk mee gaan en laat maar betekent gewoon nevermind.

LIVE

Trippen in eigen land lijkt misschien iets minder interessant sinds de pandemie is gaan liggen, maar eerlijk: wie heeft er zin in chaos op de luchthaven of vertragingen op een internationale trein? Ontdek liever de prachtige parken, art nouveau en art deco paleizen, rommelmarkten, en heerlijke terrassen die onze hoofdstad te bieden heeft. Want Brussel in het zonnetje, is al even zalig als Parijs. Én handig dichtbij.

Logeer pal in het centrum (en in de buurt van de designerboetieks aan de Waterloolaan). Hotel Thon Bristol Stephanie ligt gunstig op de Louizalaan in de Châtelain-buurt. De kamers zijn zeer ruim en mooi ingericht. De views over de Louizalaan zijn prachtig en ik had zelfs een sauna in mijn kamer, dus qua luxegevoel kan dit wel tellen.

Het is er rustig verblijven, want je hoort niets van de bruisende stad buiten en je bent in 5 minuten aan de Place Brugmann voor een zalige lunch bij Au Savoy.

Voor mij was het weekend alvast geslaagd, mede dankzij de buren van Senteurs d’Ailleurs waar ik mij tussen de Diptyque collectie heb laten gaan…

/

LOVE

De persoon die een foto van mij bezit waar ik een broek op draag, mag zich nu melden. Ik ga de deur namelijk enkel uit in jurken. Ik ben er dol op, met zomerjurken steevast op nummer 1.

Ik hou van hun functionaliteit (gewoon over je hoofd trekken en klaar), het feit dat je er amper iets bij moet combineren, en ik vind gewoon dat jurken mijn figuur het best flatteren – of ze nu een tikje bodycon of juist mega oversized zijn.

Er is gewoon iets aan hoe het materiaal van elke jurk net naast je lichaam valt.

Tijdens de zomermaanden kijk ik naar snit, materiaal en kleur. Prints zijn een absolute favoriet, met een vintage geïnspireerde bloemenprint (C&A heeft een paar knallers in de collectie) op kop.

Ik ga ook steeds voor wit, liefst met een broderie of stukje kant aan. Ook de tetrajurk heeft zich naar mijn kast gevonden qua draagcomfort. En… als laatste wil ik ook zeker een shoutout geven naar de lange hemdjurk: praktisch en cool (favoriete Belgen Julia June zijn helemaal mee). Zeker als ie van poplin is. Kijk zelf maar:

/

LAAT MAAR

All you need is… SUMMER SKIN (zonder zweetsnor)

Je leest het hier: in de zomer kan je echt wel met minder beautyproducten toekomen. Goed voor je portemonnee en je huid, want die wil natuurlijk ook graag ademen wanneer de temperatuur boven 30 graden piekt. Teveel is gewoon teveel, en toegegeven: ik kom in mijn badkamer ook geregeld een zonnecrème tegen die dateert van voor het Covid-19-tijdperk. Gewoon weggooien en een nieuwe halen. Want zonnebescherming is natuurlijk wel belangrijk. Het hele jaar door trouwens. Soit, ik wil het graag hebben over mijn beautyfavorieten voor wanneer ik in vakantiestemming ben. Deze zomerse favorieten doen het voor mij qua hydratatie, verfrissing, bescherming tegen le soleil en extra glow, kortom: alles voor de perfecte teint.

En laat die foundation gerust even links liggen, geen zin in een zweetsnor, oh nee. Die staat mij beter op de dansvloer van een kerstfeestje.

 

 

Elspeth Jenkins De artikels van >

Fashion & Style Director Elspeth studeerde in 2006 af aan het London College of Fashion, na stages bij Dazed & Confused en British Vogue belandde ze als freelance styliste en modejournaliste terug in België.