Dankzij deze 8 tips verkoop je meer kleding op Vinted
© Launchmetrics Spotlight

Dankzij deze 8 tips verkoop je meer kleding op Vinted

Leestijd: 2 min

Ja garderobe opruimen is pure mindfulness, dat leerden we eerder al van Marie Kondo. En het wordt nog leuker als die outfit van een lang vervlogen trouwfeest wat extra geld kan opleveren. Maar hoe verkoop je eigenlijk tweedehandskleren online? Hier zijn acht gouden regels om te volgen op Vinted.

/

“Draag je het niet, verkoop het dan”, zo klinkt de slogan van Vinted. Maar wat als je er niet in slaagt om daadwerkelijk dingen te verkopen? Wij helpen je op weg.

Vinted

Launchmetrics Spotlight

  1. Kwalitatieve afbeeldingen spreken boekdelen: duidelijke en aantrekkelijke foto’s zijn je beste bondgenoten bij het verkopen van kleding op Vinted. Investeer in goede verlichting en maak foto’s vanuit verschillende hoeken, zodat potentiële kopers een gedetailleerde blik op het item krijgen. Door je kleding op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren, vergroot je de kans om geïnteresseerde kopers aan te trekken. Aangezien je ongetwijfeld vragen zal krijgen over hoe het kledingstuk eruitziet als je het aanhebt, maak je beter meteen al ‘aan’ foto’s.
  2. Stel concrete beschrijvingen op: een goed geschreven beschrijving kan een wereld van verschil maken. Wees eerlijk over de staat, maat en het merk van het item. Benadruk eventuele unieke kenmerken en stylingmogelijkheden. Leg de voordelen uit en bedenk hoe het kledingstuk de garderobe van de koper kan verrijken. Een vleugje creativiteit in je schrijven kan zorgen voor een persoonlijke connectie met potentiële kopers.
  3. Leg een competitieve prijs vast: onderzoek de markt om een redelijke en competitieve prijs voor je kledingstukken te bepalen. Houd rekening met factoren zoals het merk, de staat en de zeldzaamheid. Hoewel je natuurlijk winst wil maken, kunnen te hoge prijzen potentiële kopers afschrikken. Overweeg bundelkortingen om meerdere aankopen aan te moedigen, wat zowel jou als de klant ten goede komt.
  4. Blijf actief en ga in gesprek: consistentie is belangrijk op Vinted. Werk regelmatig je advertenties bij en neem actief deel aan de community van het platform. Reageer snel op berichten en opmerkingen, en beantwoord eventuele vragen of zorgen. Door betrokken te zijn bij potentiële kopers maak je een positieve indruk en vergroot je de kans op geslaagde verkopen.
  5. Maak gebruik van promotietools: Vinted biedt verschillende tools aan om de verkoop te stimuleren. Denk aan de ‘Boosten’-functie om je advertenties hoger in de zoekresultaten te plaatsen en een breder publiek te bereiken. Daarnaast kan je ervoor kiezen om je items in de schijnwerpers te zetten met de ‘Uitlichten’-optie, waardoor ze beter zichtbaar worden.
  6. Geef verpakking en verzending prioriteit: zorg ervoor dat je kledingstukken in uitstekende staat bij de kopers aankomen door ze zorgvuldig te verpakken. Een persoonlijke touch, zoals een handgeschreven briefje, kan een blijvende indruk achterlaten en positieve feedback bevorderen. Kies betrouwbare verzendopties om vertragingen te minimaliseren en klanttevredenheid te waarborgen. Tip: verzenden met Homer is beter voor het milieu, maar gaat tergend traag. Hou daar rekening mee.
  7. Wees betrouwbaar en transparant: vertrouwen opbouwen is essentieel op de app. Wees daarom eerlijk over eventuele gebreken of onvolkomenheden in je items en verstrek nauwkeurige afmetingen om problemen met de maat te voorkomen. Transparantie creëert geloofwaardigheid en bevordert langdurige relaties met kopers.
  8. Positieve feedback is belangrijk: moedig tevreden kopers aan om positieve feedback achter te laten na een succesvolle transactie. Positieve beoordelingen verbeteren je reputatie als verkoper en vergroten het vertrouwen van potentiële kopers.

Conclusie van verkopen op Vinted

Het verkopen van kleding op Vinted kan lonen als je het goed aanpakt. Door deze tips te volgen, ben je goed op weg om een succesvolle verkoper op het platform te worden. Vergeet niet om je items te presenteren met hoogwaardige afbeeldingen, boeiende beschrijvingen te schrijven en actief deel te nemen aan de Vinted-community. Belangrijker nog, wees betrouwbaar en geef prioriteit aan klanttevredenheid. Veel succes met de verkoop!

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Dit zijn de beste vintage- en tweedehandswinkels van België, 5 Belgische vintageshops op Instagram & Hier tik je in België een vintage designertas op de kop.

Redactie Marie Claire De artikels van >