De beautyfavorieten van fashion director Elspeth Jenkins
©

De beautyfavorieten van fashion director Elspeth Jenkins

Door Elspeth Jenkins
Leestijd: 3 min

Marie Claire's fashion director Elspeth Jenkins verklapt elke twee weken haar favorieten onder de noemer 'live, love, laugh en laat maar'. Waarbij live voor de plekken staat waar wij willen zijn, love de dingen die we willen uitproberen, laugh waar we strijk mee gaan en laat maar betekent gewoon nevermind.

/

LIVE

Deze week wil ik graag mijn favo beautyproducten en rituelen met jullie bespreken. Hoewel ik ritueel altijd redelijk creepy klinken vind. Maar dan bedoel ik gewoontes waar ik mij het beste bij voel. Ik denk dat iedereen die in onze branche werkt wel iets met beauty en make-up heeft. Er zijn nu eenmaal enorm veel producten voorhanden om te testen, wat zorgt voor uitpuilende toiletzakken en ontplofte badkamers. Ik heb in de 14 jaar dat ik het geluk heb om in deze sector actief te mogen zijn, al verschillende hypes en beautytrends zien passeren. 1 enigma springt eruit: de wenkbrauw.

Chanel

Geen wenkbrauwen, zéér fronsende wenkbrauwen, dikke wenkbrauwen, microblading, threading: alles heb ik de revue zien passeren. Terwijl ik eigenlijk zoiets heb van: pluk en teken ze af en toe zelf wat bij zodat ze verzorgd zijn en dan heb je al een sterke blik. Want wie wil er nu 24/7 met zijn wenkbrauwen bezig zijn? Ik alvast niet.

Dit palet van Chanel is alles wat je in huis moet halen voor sleek wenkbrauwen. Ik vind een potlood meestal veel te hard en van tips als je wenkbrauwen borstelen met een tandenborstel gaan die van mij spontaan fronsen. ‘La Palette Sourcils’ heeft een tweezer, borstel en penseeltje als accessoires en komt met een was en een poeder. Je kan kiezen uit 3 tinten. Voor mij is nummer 02 medium perfect. Maar ik zit er dan ook niets mee in om met lichtblond haar en donkere wenkbrauwen een ode te brengen aan mijn favoriete periode: de 90’s.

La Palette Sourcils, Chanel, € 52, via chanel.com.

/

LOVE

Ik hou ervan om een blondine te zijn. Voila, het is eruit. Blond zijn is leuk, maar ik ben een faux blondje. Ik heb iets met lichtblond, zonder echt platinum te gaan. Noteer maar dat champagne zowel mijn lievelingsdrankje als haarkleur is.

De truc bestaat erin om het ideale blond bij jouw gezicht te vinden én te behouden. Want we wandelen allemaal de kapper als Gwen Stefani buiten om een paar wasbeurten later met geel frietvet op ons hoofd rond te lopen. Enter de ‘Yūbi Blonde’-reeks van Shu Uemura. Voor wie het net als ik graag iets koeler ziet en uit de buurt wil blijven van koper. Deze anti-brass purple balsem werd speciaal ontwikkeld voor bleached haar en highlights, en werd geïnfuseerd met Japanse witte pioenroos die bekendstaat voor haar hydraterende, verzachtende en antioxiderende effecten.

Lees ook: Dankzij deze hack werkt zilvershampoo veel beter.

Het koel pigment in combinatie met paarse kleurstoffen elimineert koperachtige schijnen bijna volledig. Ik laat het masker meestal 5 minuten intrekken voor een koelblond resultaat dat minimum 5 wasbeurten houdt zonder je lokken uit te drogen. High 5!

Yūbi Blonde Anti-Brass Purple Balm, Shue Uemura, € 66,30. Onder andere hier te koop.

/

LAUGH

Toegegeven: voor de coronacrisis was ik niet zo van de beautyvloggers of Youtubers. Tòt ik in volle quarantaine bij de video’s van make-upartieste Jaime French op Facebook uitkwam. Waarom Jaime mijn nieuwe bestie is? We houden allebei van de jaren ’90, de vroege noughties, én make-up natuurlijk. Terwijl ze zich opmaakt beschrijft ze het plot van romcoms als She’s all that en From Justin to Kelly alsof ze er zelf in meespeelt, en het is elke keer strijkgaan. Haar gezichtsuitdrukkingen zijn al even legendarisch als haar make-uplooks. Dus checken die meid.

Ook visagiste Bailey Sarian is een favoriet. Ze begon ooit bij Sephora en is nu een socialemediafenomeen. In Mystery & MakeUp vertelt ze waargebeurde true crime-verhalen tijdens het schminken – super spannend y’all – en haar make-upadvies is echt waardevol. Ik heb er al wat pro-tips in opgedaan: van de perfecte eyeliner tot hoe je een lijk best laat verdwijnen. Eek.

/

LAAT MAAR

Je las het hier eerst: ik heb het gehad met concealer onder mijn ogen. Ik gebruik het enkel nog om rode vlekjes mee te camoufleren en wallen maskeer ik gewoon met wat extra tinted Complexion Rescue van bareMinerals. Vanwaar mijn hekel aan concealer? Het feit dat ik mooi opgemaakt de deur uitga, om 2u later vast te stellen dat ik er ouder uitzie dan mijn eigen moeder. Concealer accentueert mijn lachrimpels enorm. En dat is dus niet om te lachen. Zelfs wanneer ik er voldoende setting powder over draag, zie ik nog groeven rond mijn ogen die er zonder make-up niet zitten. Bye bye concealer dus (ja, ook van de duurdere merken).

Foundation Tinted Hydrating Gel Cream Complexion Rescue, bareMinerals, € 31,95, via Parfum Dreams

Lees ook: Waarom je ook bij dit zachte lenteweer een zonnecrème moet gebruiken.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Beauty, Elspeth jenkins.