De schoonheidsgeheimen van topmodel Elise Crombez
© Launchmetrics Spotlight

De schoonheidsgeheimen van topmodel Elise Crombez

Leestijd: 2 min

Surfen bij zonsopgang, slapen op een zijden kussensloop en af en toe een Cornetto: topmodel Elise Crombez vertelt over de producten in haar badkamerkast en schoonheidsrituelen.

/

Om hoe laat sta je op?

Elise Crombez: “Werken of niet, ik word sowieso rond 7 uur wakker. Als ik ergens ben om te surfen, sta ik vroeg op om tijdens zonsopgang in het water te zitten. Magisch. Het eerste wat ik doe, is een glimlach op mijn gezicht toveren. Dan denk ik aan de mooie dingen in mijn leven en plan mijn dag.”

Kom je wel eens de deur uit zonder make-up?

“Ik draag enkel mascara. Het wordt tijd dat ik mijn eigen makeup leer doen voor speciale gelegenheden.”

Hoe verzorg je je huid?

“Via schoonheidsspecialiste Kristina Decourt in Brussel, waar ik maandelijks voor een verzorging ga, koop ik aangepaste producten van Biologique Recherche. Ik gebruik een reinigingsmelk, een lotion en een serum. Elke avond voor ik ga slapen reinig ik mijn huid goed met een spons en doe een massageroutine met een hydraterende crème van La Roche-Posay voor het gezicht en Bio-Oil voor mijn lichaam. Ik slaap op een zijden kussensloop van Zara Home. Het voelt zacht en is goed voor mijn huid en haar.”

Besteed je veel aandacht aan je kapsel?

“Voor mijn kleur en snit ga ik bij Alex & Ed Studio in Antwerpen, een gekend duo in de modewereld. In het instituut van het Franse merk Sisley verzorgen ze mijn haar met een gepersonaliseerd ritueel. Rustgevend, deugddoend en luxueus.”

Doe je iets voor de planeet?

“Ik gebruik organische kokosolie in mijn haar als verzorgend masker en lichaamsolie op basis van tamanu, een vrucht.”

Sport je graag?

“Ik surf zoveel mogelijk, wat me fit en gelukkig maakt. Ook loop ik graag maar ik probeer het gematigd en verstandig te doen. Ik hou van berg- en strandwandelingen, zwemmen, yoga, pilates en beachvolleybal: het hangt ervan af waar ik ben en waar ik zin in heb. Zolang het maar niet in een fitnesszaal is.”

Diëten, ja of nee?

“Als ik er te veel mee bezig ben, werkt een dieet tegendraads. Ik eet graag gezond – veel vis en groenten – maar zondig ook af en toe. Ik hou van snoep en Cornetto’s. Maar ik weet na al die jaren hoe ik snel terug scherp kan staan. Hopelijk blijft dat zo met ouder worden.”

Welke geuren herinneren je aan je kindertijd?

“De crème uit de blauwe pot van Nivea. Ik werd er mee ingesmeerd na een lange zomerdag aan het strand, om niet te vervellen. Ik hou van de geur van de zee, in de zomer, wanneer ze ruikt naar algen en in de winter, als het stormt.”

Je ultieme beauty-tip?

“Ik ga wekelijks langs bij Seher Mavser in Ledeberg voor een buccal-massage, een techniek waarbij de spieren diep in de wangen en het kaakgebied worden gemasseerd om te ontspannen, de bloedsomloop te verbeteren en een jeugdig ogende huid te bevorderen.”

3 favorieten

Ontdek hier de beautygeheimen van dermatologe Ingrid van Riet, model Kristina De Coninck & nog veel meer.

 

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"